вівторок, 23 лютого 2010 17:09

Експерти прогнозують подальше падіння долара і євро

Експерти прогнозують подальше падіння долара і євро

Ще на 2 коп. за добу подешевшали в обмінних пунктах долари США.

23 лютого після закінчення торгів на міжбанківській біржі готівковий долар продають від 7,99 грн. Такий курс встановив банк "Юнекс" у своїх філіях в Донецьку, Дніпропетровську, Миколаєві та Сімферополі. Столичні банки продають по 8-8,01 грн за $. Купують долари по 7,94-8,0 грн.

Курс євро також знижується. Столичні банки продають його від 10,9 грн. Купують євровалюту по 10,65-10,71 грн.

"Готівковий курс опуститься нижче 8 гривень, як це уже було в грудні 2009-го, - розповів кореспонденту Gazeta.ua керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс-клуб" Микола Івченко. - Прогнозуємо, що курс знижуватиметься і далі. Бо поліпшується платіжний баланс. Збільшився приток прямих інвестицій з-за кордону. Він компенсує відтік валюти по імпорту. Ще кілька місяців ситуація поліпшуватиметься".

Прогноз ускладнює невизначеність із Держбюджетом-2010. Бо досі невідомо його параметри, за рахунок яких доходів його фінансуватимуть. Долар США може подешевшати до 7,85-7,90 грн, вважає Івченко.

"Опускати курс нижче не будуть, бо це відкриє дорогу для імпорту, - пояснив аналітик. - На певному рівні Національний банк знов почне скуповувати долари та євро. Так стабілізуватиме курс".

"Новий стрибок курсу долара можливий, якщо в світі піде друга хвиля кризи. Тоді світові покупці українського імпорту — металу, електроенергії та збіжжя — зменшать покупки. Це скоротить надходження валюти в Україну. Відтак долар знову подорожчає до 8,30-8,40 гривні. Ми моніторимо світові ринки. В найближчі 2-3 місяці нового стрибка курсу долара та євро не буде", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерти прогнозують подальше падіння долара і євро ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути