середа, 31 жовтня 2007 17:46

Екс-міністр Азербайджану засуджений на 10 років ув"язнення

Суд по тяжких злочинах Азербайджану засудив в середу колишнього міністра економічного розвитку країни Фархада Алієва до 10 років в"язниці.

Алієв відбуватиме ув"язнення в колонії загального режиму, з конфіскацією майна, крім того, п"ять 5 років після ув"язнення він не має права займати керівні пости в держструктурах.

У цій справі звинувачуються ще 18 людей. Зокрема, брат Алієва, колишній глава нафтової компанії "Azpetrol" Рафік Алієв засуджений до 9 років в"язниці.

Алієв звинувачувався за статтями за привласнення і розтрату, незаконне підприємництво, контрабанду, ухилення від податків, використання службового положення, отримання хабара і посадову фальсифікацію.

Спочатку екс-міністр був звинувачений в співучасті в спробі насильницького захоплення влади (жовтень 2005 року), Проте пізніше це звинувачення було виділене в окреме виробництво.

Ще 17 чоловік, що проходять у даній справі, отримали різні терміни і засуджені умовно (від чотирьох до п"яти років ув"язнення, а також від одного до восьми років умовно). Шість чоловік, засуджених умовно, було звільнено в залі суду, повідомляє "Інтерфакс-Азербайджан".

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр Азербайджану засуджений на 10 років ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути