четвер, 28 серпня 2008 16:49

Економіка США різко виросла

У другому кварталі 2008 року економіка США виросла не на 1,9 відсотка, як це передбачалося раніше, а на 3,3 відсотка в порівнянні з тим же періодом роком раніше. Про це свідчать дані Міністерства торгівлі США, передає AFP.

Нові дані по ВВП виявилися кращими, ніж припускали трейдери на Уолл-Стріт. Вони вважали, що за підсумками другого кварталу економіка США виросла приблизно на 2,7 відсотка.

Звіт Міністерства торгівлі свідчить про те, що американська економіка поступово вибирається з кризи, викликаної обвалом іпотечного ринку. У першому кварталі 2008 року ВВП США виріс тільки на 0,9 відсотка, а в останньому кварталі 2007 року - на 0,2 відсотка.

Основною причиною переоцінки даних по ВВП стало збільшення експорту із США. У річному численні він збільшився на 13,2 відсотка замість що спочатку планувалися 9,2 відсотка.

Цікаво, що, якщо американська економіка демонструє ознаки відновлення, то в Європі спостерігається зворотна ситуація. У другому кварталі 2008 року відразу декілька крупних європейських держав заявили про те, що їх ВВП не тільки не росте, але і зменшується. Дані про квартальне вповільнення економіки поступили, наприклад, з Німеччини і Франції. У Британії і Італії була зафіксована зупинка зростання ВВП.

Зараз ви читаєте новину «Економіка США різко виросла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути