четвер, 17 жовтня 2024 15:55

Рух "Маніфест 42" заявив про спробу маніпуляцій з боку компанії "Автомагістраль-Південь"

Рух "Маніфест 42" заявив про спробу маніпуляцій з боку компанії "Автомагістраль-Південь"
У "Маніфест 42" зазначили, що перевірили інформацію з публічної заяви ТОВ "Автомагістраль-Південь" та підтверджують, що робота підприємства не блокувалась. Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ

Створений бізнесом громадський рух "Маніфест 42" заявив про спроби маніпуляції інформацією з боку підприємства ТОВ "Автомагістраль-Південь" щодо блокування господарської діяльності з боку силових органів. Про це йдеться у відповідній заяві "Маніфест 42" на своєму сайті.

"Маніфест 42" не є майданчиком для перекручування фактів; не може бути використаний окремими представниками бізнесу з метою перешкоджання законній діяльності правоохоронної системи. Консолідація нами зусиль для забезпечення обмеження тиску з боку державних силових структур на бізнес не означає отримання окремими представниками бізнесу індульгенції на порушення закону", - йдеться у заяві громадського руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробник фортифікацій BetonEnergo звернувся до президента через тиск БЕБ

У "Маніфест 42" зазначили, що перевірили інформацію з публічної заяви ТОВ "Автомагістраль-Південь" та підтверджують, що робота підприємства не блокувалась, арешти на рахунки компанії та пов'язаних з нею підприємств не накладались. Також не накладались арешти на транспортні засоби, будівлі та будь-яке інше нерухоме майно у власності або оренді компанії та пов'язаних підприємств, не здійснювалось вилучення серверів чи комп'ютерних систем, які впливають на роботу компанії.

"Не знайшла свого підтвердження інформація, що невідкладні слідчі дії вплинули на діяльність підприємства та належне виконання ним державних контрактів", - заявили у "Маніфест 42".

Громадський рух наголосив про "неприпустимість маніпуляцій ним у будь-який спосіб та за будь-яких цілей".

Національна поліція 4 жовтня провела обшуки в дорожньо-будівельній компанії "Автомагістраль-Південь", яка є одним з найбільших будівельних підрядників. Причиною обшуків назвали підозри у порушенні тендерних процедур та самовільному встановленні цін на вартість робіт у різних областях України.

Після цього компанія заявила про зупинку робіт зі зведення фортифікаційних споруд вздовж лінії фронту й, зокрема, на Покровському напрямку, пов'язуючи це з діями Національної поліції. Силовики зазначили, що під час обшуків вилучили два особисті мобільні телефони керівників та "деякі проєктні та виконавчі документи", серед яких не було документації щодо фортифікаційних споруд.

Зараз ви читаєте новину «Рух "Маніфест 42" заявив про спробу маніпуляцій з боку компанії "Автомагістраль-Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути