пʼятниця, 23 листопада 2012 16:03

Донеччанка дивним чином врятувалася на 4 стадії раку
5

Фото: Фото: Тетяна Заровна

У Книгу рекордів України внесли дивовижний порятунок донеччанки, яка 20 років тому перенесла рак матки.

23 листопада в Донецьку зафіксували унікальний випадок довгого і здорового життя після перенесеного лікування раку 4 стадії. Це медичне досягнення офіційно зареєстроване у Книзі рекордів України, проте фахівці стверджують, що подібних досягнень не знає світова практика.

42-річна мешканка Волноваського району Донеччини Світлана Степанишина 20 років тому потрапила в Донецьку обласну онкологічну клініку вмираючою. Після перших пологів, які завершилися смертю її дитини, у Світлани діагностували запущену форму раку матки, який уже пустив метастази. А після лікування Світлана не тільки вижила, вона вийшла заміж вдруге і через 3 роки змогла народити здорову дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний інститут раку отримав нове устаткування

Сьогодні разом з 17-річним сином Владиславом Світлана приїхала в Донецьк на реєстрацію рекорду, щоб ще раз висловити подяку своїм рятівникам.

Дипломи отримали не тільки лікуючий лікар Світлани - Олег Шумило і директор Донецького обласного протипухлинного центру Григорій Бондар, де рятували жінку.

Дипломовані усі лікарі, які брали участь у лікуванні унікальною пацієнтки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покращити здоров'я можливо і без ліків

"Світлані вирішили не робити операцію, ми зробили 2 курси хіміотерапії, тобто - прийняли правильне стратегічне рішення. Пам'ятаю, коли її вперше побачив, я сказав: "Труп привезли". Тому що температура у Світлани була + 40, була вона без свідомості, принесли на носилках. Там, де її до нас лікували, прогавили початкові стадії онкозахворювання. Ми Свєту відразу відправили в реанімацію, ендолімфальний катетер поставили в стегно, почали вводити потужні антибіотики, лікували більше місяця. Вона тут, у відділенні заново вчилася ходити. Надії спочатку не було, тому що, прошу вибачення, поступила дівчина вже з трупним запахом, в навіпрозкладеному стані ... У Голландії був випадок, який внесли до Книги Гіннесса. Там жінку вилікували після 4 стадії раку яєчників, але голландка вже померла, а наша Світлана здорова ", - розповів кореспонденту Gazeta.ua заслужений лікар України Олег Ілліч Шумило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одещина лідирує за кількістю онкозахворювань на рік

"У нас є й інші неймовірні випадки, запатентовані унікальні методики, - каже знаменитий онколог і хурург Григорій Бондар. - Ми маємо 17 000 первинно-відновних хірургічних втручань при пухлинах товстої кишки - подібних даних ніхто не наведе у світі, тому що скрізь хворих калічать (так це і називається - операції, що калічать), а ми виліковуємо. Ми не шпитальці обласного масштабу, ми наукою займаємося - у нас працює 15 докторів наук і 43 кандидата, маємо 46 патентів на методи лікування онкологічних хворих. "

"Кажуть, надія вмирає останньою, я скажу, що і наміри лікаря врятувати хворого не повинні вмирати до останніх секунд", - сказав професор Юрій Яковець.

 

Зараз ви читаєте новину «Донеччанка дивним чином врятувалася на 4 стадії раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути