пʼятниця, 16 листопада 2012 14:27

Трирічній Валерії Багрій пересадять печінку від хресного

Трирічній Валерії Багрій пересадять печінку від хресного
Фото: vk.com

У трирічної Валерії Багрій зі Жмеринки цироз печінки, який розвинувся  від раку. В Україні їй відмовили у пересадці. Оперувати зголосилися у Бельгії. Для цього до 20 листопада треба зібрати 29 тис євро.

"Лєрочка росла активною, нічим не хворіла. Коли їй виповнився рік, лікарі виявили злоякісну пухлину печінки, - розповідає мама Ірина Багрій. - Їй зробили кілька курсів хіміотерапії. Щодня ставили катетери, крапельниці. Лєрочка плакала несамовито."

9 листопада 2009 року заражену частину печінки видалили.

Через місяць Валерії зробили другу операцію. Жовч не надходила в кишківник, бо звузився протік. З дренажною трубкою для відтоку жовчі дівчина ходила з нею більше двох місяців. Мали робити операцію з відновлення протоків. Але лікарі виявили гепатит В.

"Її заразили через переливання крові під час операції. Почали лікувати гепатит. Вірусу у крові Лєри ставало все менше, але їй - все гірше. Випав дренаж, шкіра пожовтіла. Хірурги казали, що нову операцію не перенесе. Був ризик цирозу, тому в інституті Шалімова порадили пересадку."

В Україні можна пересаджувати печінку лише від родичів.

"Після обстеження нам відмовили. У чоловіка порушена будова печінки, а я перехворіла гострим гепатитом. Звернулися у Мінську клініку. Там пересаджують від померлих донорів. Рік тому нас поставили в чергу. Одна людина пожертвувала нам 50 тисяч доларів. Ми були готові їхати в клініку того ж дня. Але донора не було. Чекали 10 місяців. Лєрочці ставало гірше. Вона ще більше пожовтіла, стала в'ялою, не хотіла їсти. У липні ми не витримали і відправили її документи і знімки в бельгійську клініку Сен Люк."

Звідти написали, що спробують обійтися без пересадки. Одразу ж поїхали туди.

"Лікарі зробили, що могли. Спершу обстежили, намагалися розширити жовчні протоки, але вони повністю непрохідні. Потім лікували антибіотиками, намагалися пробити протік через шкіру. Ми втратили забагато часу - розвинувся цироз. Рік тому печінку могли врятувати. Зараз - лише пересадка."

В Бельгії дозволяють, щоб донорами були далекі родичі. Хрещений Валерії погодився віддати їй частину печінки.

"Операція потрібна зараз. Жовчний фермент у крові в 25 разів перевищує норму. Це значить, що печінка працює з останніх сил. Животик став як кавун. У ньому збирається рідина. Порушене згортання крові і великий ризик кровотеч."

Лєра з мамою у Бельгії, живуть у пансіоні при клініці Сен Люк. Поки рахунок не оплачений, її не кладуть у лікарню і не готують до операції.

"При цирозі печінка у будь-який момент може відмовити. Аналізи показали, що вірусів гепатиту немає – лише антитіла. Це добре для пересадки."

За допомогою мереж "Вконтакті", "Однокласники" і "Твіттер" для Лєрочки вже зібрали 94 тис. євро. Зараз збір грошей веде проект "Благодійний марафон". Залишилося зібрати 29 тис.

27 листопада у Ірини закінчується віза.

"Якщо не оплачу операцію – не продовжать. Допомогу треба переводити лише на рахунки "Благодійного марафону". Всі інші гроші підуть уже на лікування після операції. Але нам головне - вчасно лягти в лікарню. Після оплати наш донор отримає запрошення в клініку. Два тижні піде, щоб відкрити йому візу. Якщо зберемо гроші, прооперують на початку грудня. Інакше можна не встигнути. Лікарі кажуть, що будь-якої миті може початися внутрішня кровотеча, яка призведе до смерті."

"Лєрочка – розумна і трохи шкодлива. Вже не пам'ятаю, яка біленька. Сумує за татом, бабусями і дідусями, за песиком Роккі. Каже татові по скайпу: "От дядя доктор полікує мені животик і я поїду додому!" Тато обіцяє скоро приїхати. Лєра щодня питає, коли вже. Відповідає, що ходить на роботу, а вона: "Твоя робота повна дурниця".

Рахунок для збору грошей на операцію:

Заплатити карткою можна на сайті http://blagmarafon.ru або

Банк-одержувач платежу: ОАО "Сбербанк России" г.Москва
Одержувач: Благотворительный фонд "Хелп Никита"
ІНН: 7715491430, БИК: 044525225, КПП: 771501001
Рахунок: 40703810438180000501
Кор.рахунок: 30101810400000000225
Призначення платежу: Благотворительное пожертвование для Валерии Багрий

Рахунки батьків (на лікування після операції):

Картка Приватбанку 5211537318311680,

Сергеєва Клавдія Олександрівна (бабуся)

Яндекс гроші: 410011592116393

 

Зараз ви читаєте новину «Трирічній Валерії Багрій пересадять печінку від хресного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути