пʼятниця, 24 червня 2011 07:15

Національний інститут раку отримав нове устаткування

Відділення дитячої онкології Національного інституту раку України отримало нове устаткування для діагностики й лікування онкозахворювань маленьких пацієнтів.

Придбання обладнання, необхідного для ефективного лікування хворих на рак дітей, стало можливе завдяки спільному благодійному проекту "Дотик надії" компанії "Самсунґ Електронікс Україна" (Samsung Electronics Ukraine) та супермаркетів Торгової марки "Фокстрот. Техніка для дому". Перелік устаткування включає модуль для зберігання біологічних матеріалів при криогенній температурі KRYO 560-16, магістраль для отримання тромбоцитів LDP, лабораторний програмний морозильник ProfLine Pegasus, апарат для автоматичного комплексного афереза MCS+, апарат штучної вентиляції легенів Carina, комплект джерел безперебійного живлення і витратні матеріали.

Лікування онкології — найбільш ресурсоємна область у медицині. Наявність сучасного устаткування в лікувальних установах є одним з найважливіших чинників у процесі діагностики й лікування дітей. За словами Сергія Павлика, завідувач відділення дитячої онкології Національного інституту раку, "деяке устаткування неможливо використовувати, оскільки воно застаріле. Наприклад, обстеження за допомогою старого апарата штучного дихання легенів може бути небезпечним для пацієнтів. Новий апарат, придбаний на зібрані кошти, — сучасний, якісний, і що дуже важливо — переносний". Щорічно медичну допомогу в дитячому клінічному відділенні отримують близько 300 маленьких українців, а кількість пацієнтів в поліклініці сягає 3000 осіб.

— Благодійний проект "Дотик надії" — наш невеликий внесок у розвиток здорової української нації. Для "Фокстрот. Техніка для дому" дуже важливо втілювати в життя нашу місію — "Нова якість життя", особливо, коли це стосується життя дітей. Завдяки тому, що до проекту було залучено тисячі українців, які не залишилися байдужими до проблем дітей, наші зусилля принесли чудовий результат. Ми сподіваємося, що акція нагадала всім про те, що допомагати людям — це те звичайне диво, яке ми можемо собі дозволити щодня, — прокоментував виконавчий директор проекту "Фокстрот. Техніка для дому" Уве Кленк.

Проект "Дотик надії" тривав з 22 листопада по 22 січня. За три місяці організаторам вдалося зібрати понад 1 млн грн. Упродовж цього часу кожен, хто придбав техніку Samsung у супермаркеті ТМ "Фокстрот. Техніка для дому", зробив свій внесок у добру справу. Магазини ТМ "Фокстрот. Техніка для дому" працюють у понад 100 містах, що дало змогу звернути увагу мешканців усіх регіонів України на проблему дитячої онкології.

Зараз ви читаєте новину «Національний інститут раку отримав нове устаткування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути