неділя, 24 серпня 2008 18:07

До Дня незалежності в Донецьку пройшло свято національної кухні

У день Незалежності України в центрі Донецька пройшло традиційне свято національної кухні з дегустацією страв для всіх охочих. Свої національні страви представили більше 15 національних товариств, що проживають на території міста Донецька.

Представники кожного товариства в національних костюмах пропонували всім охочим спробувати страви їхньої народної кухні. Так, грузинська кухня була представлена блюдами всіх народностей, які живуть в Грузії: ткемалі по-гурійськи, аджика по-абхазьки, хачапурі, сулугуні, шашлики, молоде запечене порося і т.д.

На кулінарному святі білоруси пригощали драниками, ассірійці – ширвою, долмадою, євреї – фаршированою рибою і солодким пирогом "леках", українці – борщем, пампушками з часником, салом.

Всілякі страви своєї національної кухні також представили товариства вірмен, азербайджанців, росіян, поляків, греків, німців. Були страви і чеської кухні від Консульства Чехії.

Охочих покуштувати апетитні страви були дуже багато, люди товпилися біля кожного столу. Окрім дегустації охочі могли одержати роздруковані рецепти вподобаної страви.

Свято супроводжувалося національними піснями, танцями, які звучали поряд на імпровізованому театральному майданчику.

Нагадаємо, з 12 по 17 серпня в дитячому центрі "Артек" проходив I Міжнародний кулінарний фестиваль. Він складався з двох програм: "Кулінарні подорожі артеківця" і "Один удома", повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «До Дня незалежності в Донецьку пройшло свято національної кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути