понеділок, 19 квітня 2010 09:34

Дніпро біля Києва сягнув максимальної позначки за останні 30 років

Дніпро біля Києва сягнув максимальної позначки за останні 30 років

В неділю, 18 квітня, рівень води в Дніпрі біля Києва сягнув максимальної позначки за останні 30 років.

Про це повідомив директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

За словами Кульбіди, в минулі вихідні рівень води в Дніпрі біля Києва досяг максимального значення (94-94,5 м за Балтійською шкалою). "Таким він залишиться в найближчі кілька днів і поки підвищуватися не буде", – сказав Кульбіда.

За його словами, це найсильніша притока води в Дніпрі за останні 30 років. "Але ми й чекали, що рівень весняної повені буде вищим за середній. Жодної небезпеки він не становить", – запевнив Кульбіда.

Нагадаємо, 13 квітня міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич заявив, що 17 і 18 квітня вода в Дніпрі досягне максимального рівня. У зв"язку з цим МНС підготувало список з 19 населених пунктів в Київській, Чернігівській, Черкаській і Одеській областях, жителі яких можуть бути евакуйовані у разі підтоплень.

Директор департаменту управління рятувальними силами МНС Григорій Марченко відзначив, що завдяки вжитим раніше заходам (підрив льоду, регулювання рівня води у водосховищах) евакуація не знадобилася. "Жоден з населених пунктів не був підтоплений так, щоб можна було говорити про виникнення надзвичайної ситуації", – уточнив Марченко.

Проте, пише видання, деякі населені пункти в Чернігівській області все ж таки постраждали від паводку. Зокрема, за словами працівників ГУ МНС в Чернігівській області, більшість вулиць селища Радуль, розташованого на березі Дніпра, в останній тиждень були залиті водою. "Жителі змушені були користуватися човнами. Але вже у п"ятницю вода з Дніпра перестала прибувати. На щастя, нікого з жителів селища не довелося евакуювати", – сказали в ГУ МНС.

Керівник прес-служби ГУ МНС в Чернігівській області Андрій Хожаїнов розповів, що в минулі вихідні піднявся рівень води і в річці Десна. Через це в Репкінському, Менському, Бахмацькому, Городнянському, Сосницькому, Новгород-Сіверському і Чернігівському районах області було частково порушено транспортне сполучення. За словами Миколи Кульбіди, вода в Десні почне убувати через п"ять-сім днів, але в низів"ях Десни пік весняної повені ще попереду, і його слід чекати на початку травня. "Ситуація залежить від процесу танення снігів на території Білорусії", – пояснив Григорій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Дніпро біля Києва сягнув максимальної позначки за останні 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути