середа, 03 березня 2010 19:10

Під час повені Київ може залишитися без світла

Під час повені Київ може залишитися без світла

У Києві в зону можливого підтоплення потрапляє одна з підстанцій компанії "Київенерго" – "Московська", що забезпечує електроенергією 80% території Голосіївського і 50% Солом"янського районів.

Про це повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний під час засідання розширеної колегії держадміністрації.

Інформуючи учасників засідання про заходи, що вживаються у місті, із захисту інженерних мереж "Київенерго", "Київгаз" та ВАТ "Укртелеком", Пшеничний зазначив, що компанії розрахували, які з їхніх об"єктів можуть потрапити в зону підтоплення.

"В зоні ризику була підстанція "Московська", яка знаходиться на вул. Червоноармійська, 13. Хоча відмітка там 110 м над рівнем моря, але вона в низині по відношенню до будівельного майданчика "Київметробуду", філії "Київгазу" та ринку, який там побудований без зливостокової каналізації. Вже були випадки, коли під час злив ця підстанція затоплювалася", - сказав начальник управління, додавши, що це призводило до відключення вказаних районів від електропостачання.

Водночас він зазначив, що з метою запобігання підтоплення цього об"єкту з прилеглої території вже вивезено сніг, а також розчищено зливостокову каналізацію.

"Залишилось провести роботи з розчистки русла Либіді, яке має захаращені місця, що може спричинити підпір води і перелив її до території підстанції "Московська", - повідомив Пшеничний.

Крім того, за його даними, у зону підтоплення можуть потрапити 9 ГРП, 66 катодних станцій та близько 300 газових колодязів, що належать ВАТ "Київгазу".

Також у зону підтоплення можуть потрапити близько 3% об`єктів та ліній зв`язку ВАТ "Укртелеком", що становить 8,6 тисяч номерів АТС та близько 20 км телефонної каналізації.

На засіданні колегії КМДА також зазначалось, що, за прогнозом гідрометеорологічного центру МНС України, очікуваний рівень води в Дніпрі в межах Києва під час весняного водопілля передбачається в межах 720-800 см, що на 02,-0,9 м вище за норму, яка становить 715 см. Для порівняння, у 1970 році, коли сталося одне з найсильніших підтоплень столиці, рівень весняного водопілля в Києві становив 980 см, у 1979 р. – 839 см.

Крім того, на засіданні поінформували, що розчистку водойм від накопичень льоду та габаритного сміття, яке заважає проходженню води, планують завершити до 20 березня.

Нагадаємо, навесні через паводок очікується підтоплення Дарницького, Дніпровського, Деснянського та Подільського районів Києва. В тих місцях, де очікується підтоплення, КМДА попередить населення про можливу небезпеку. Готуються плани з евакуації населення, а також карти місць, де існує висока вірогідність паводку.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Під час повені Київ може залишитися без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути