понеділок, 01 березня 2010 12:53

У МНС просять ховатися від повені на дахах будинків

У МНС просять ховатися від повені на дахах будинків

26 лютого в селі Коритище Турківського району Львівської області на річці Стрий виник затор льоду протяжністю 500 м. Вода в річці піднялася і підтопила чотири присадибні ділянки та подвір"я двох господарств.

Львівський обласний гідрометеорологічний центр повідомив Gazeta.ua, що з 1 по 3 березня на Львівщині очікується підйом рівнів води.

Згідно з даними метеорологів, на ріках басейну Дністра очікується підйом води на 0,3-1 м. Місцями можливе формування заторів льоду з додатковим підйомом до 0,5 м.

На ріках басейнів Сяну, Західного Бугу - 0,2-0,6 м.

У Сокальському районі можливе підтоплення окремих населених пунктів.

У Карпатах - лавинонебезпечно.

Павло Василенко з прес-служби обласного управління МНС закликав громадян утриматися від походів у гірській місцевості.

"Особливо це стосується туристичних груп, до складу яких входять діти. Під час затяжної непогоди на низьких річкових берегах краще не зупинятися. Особливо небезпечно переправлятися через великі болота", - повідомив П.Василенко.

Представник МНС додав, що люди, які проживають у небезпечних зонах поблизу водойм повинні стежити за прогнозами синоптиків і повідомленнями рятувальних служб.

"З початком повені треба з підвалів та льохів забрати речі й продукти. Їх краще тримати в сухих місцях, куди воді важко проникнути. Необхідно заздалегідь подбати про свійських тварин", - зазначив він.

Рятувальники радять під час повені не піддаватися паніці. При евакуації кажуть відключити електропостачання й виключити газ, закрити всі двері й вікна та слідувати в безпечні місця.

При раптовій повені треба, прихопити із собою теплий й водонепроникний одяг, ковдри, їжу, документи та здійнятися на самі піднесені місця рельєфу. Якщо це неможливо, варто здійнятися на верхні поверхи й горища будинків. При збільшенні рівня води варто вибратися на дахи.

Зараз ви читаєте новину «У МНС просять ховатися від повені на дахах будинків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути