вівторок, 24 липня 2007 10:26

Дієтична газована вода небезпечна для здоров"я – науковці

Ризик виникнення серцево-судинних захворювань у людей, що п"ють одну чи більше пляшки дієтичної газованої води на день, рівний ризику людей, що вживають звичайну газовану воду, яка містить цукор, йдеться в новому дослідженні.

Результати здивували учених, які чекали виявити відмінності в стані здоров"я любителів дієтичної і звичайної газованої. Дослідники припустили, що некалорійні солодкі напої ще більше підвищують тягу до вживання солодкого в цілому і вже точно не корисні для людей, що дотримуються дієту.

Глава дослідницької групи відзначив, що поки незавершене дослідження не стверджує, що дієтична газована вода безпосередньо впливає на виникнення серцевих захворювань, проте, за його словами, учені побачили якийсь зв"язок, який вимагає подальшого вивчення.

"Існує така велика кількість суперечливих свідчень того, що дієтичні напої корисні для людей, що худнуть, що в це стає складно повірити", – відзначає дослідник університету Північної Кароліни Беррі Попкін.

Президент Американської Асоціації виробників напоїв вважає, що заяви про те, що дієтичні напої не корисні для людей, що худнуть, суперечать здоровому глузду. "Як напій з нульовим змістом калорій, що на 99% складається з води плюс невеликі добавки, може спровокувати набір ваги?", – заявила вона, повідомляє АР.

Зараз ви читаєте новину «Дієтична газована вода небезпечна для здоров"я – науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути