понеділок, 26 березня 2007 09:03

Диво у Страсбурзі. Зелений промінь освітлює обличчя Христа (ФОТО)

У Страсбурзі кілька сотень чоловік спостерігали в минулу середу унікальний феномен, який з"являється лише двічі в рік: зелений промінь, що пробивається з вітража міського кафедрального собору, освітлює готичну статую Христа. Таке явище відбувається в день весняного і осіннього рівнодення.

Знаменитий промінь з"явився над зводом кам"яної статуї Христа о 11.38, потім освятив обличчя Ісуса, спускаючись нижче. Видовище тривало протягом 20 хвилин під захоплені вигуки публіки.

Це явище, яке у Франції прийнято асоціювати з приходом весни, можна буде спостерігати весь наступний тиждень в цей же час, проте з кожним днем промінь з"являтиметься трохи нижче. Цього року у Кафедральному соборі Страсбурга зібралося близько 300 чоловік. Деякі приїхали зі Швейцарії та Німеччини спеціально, щоб подивитися на незвичайне явище своїми очима.

Промінь виходить з вітража, датованого 1876 роком, і зображає Іуду. Наступного разу це "диво" можна буде побачити в день осіннього рівнодення 23 вересня о 12.24. Феномен зеленого променя було відкрито в 1972 році математиком й інженером Морісом Розаром, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Диво у Страсбурзі. Зелений промінь освітлює обличчя Христа (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути