Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2009 13:51

Держкомпанії Китаю видобуватимуть нафту на шельфі Анголи

Держкомпанії Китаю видобуватимуть нафту на шельфі Анголи
Державні нафтові компанії КНР Sinopec Corp і Cnooc International досягли угоди про придбання у американської Marathon Oil 20% участі в компанії з видобутку нафти на шельфі Анголи. Розмір операції - 1,3 млрд доларів США, повідомляє американська газета Wall Street Journal, що виходить в Лондоні.

Родовище розташоване в Атлантичному океані в 140 кілометрах від берегової лінії Анголи. Воно відоме як Блок-32. На родовищі діє 12 свердловин.

Партнерами китайських компаній з видобутку нафти в цьому секторі є французька компанія Total з 30% участі і американська Exxon Mobil - 15%, португальська Galp - 5%. Державній нафтовій компанії Анголи Sonangol, належать ті, що залишилися 20%. Marathon Oil зберегла 10% участі в консорціумі.

Ангола є найбільшим постачальником нафти до Китаю.

Китай, що випробовує енергетичний голод, прагне закріпити свою присутність в багатих ресурсами країнах, щоб забезпечити нафтою свою швидко зростаючу економіку.

Найбільший постачальник нафти в країні, китайська CNPC в партнерстві з британською BP виграла на початку липня право на розробку гігантського родовища нафти Румайла в Іраку, із запасами в 17,7 мільярдів барелей, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Держкомпанії Китаю видобуватимуть нафту на шельфі Анголи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути