понеділок, 23 листопада 2009 15:59

Держави "клубу багатих країн" подолали кризу

Держави "клубу багатих країн" подолали кризу
У другому кварталі ВВП держав, що входять до ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку - ред.), яку часто називають "клубом багатих країн", виріс також на 0,8%.

У річному вимірі в третьому кварталі ВВП ОЕСР скоротився на 3,3%.

ОЕСР об"єднує 30 розвинених країн, у тому числі Велику Британію, США, Японію, Німеччину, Іспанію, Італію. Росія в ОЕСР не входить, хоча отримала запрошення про вступ до організації ще в 2007 році.

Раніше ОЕСР повідомила, що економіка входять до організації країн в 2010 році виросте на 1,9%, а в 2011 році - на 2,5%. У червні поточного року аналітики ОЕСР прогнозували, що ВВП країн-учасниць збільшиться в наступному році лише на 0,7%.

Під "виходом з рецесії" звичайно розуміють очищене від сезонних факторів зростання ВВП країни протягом двох кварталів поспіль по відношенню до попереднього кварталу.

Члени ОЕСР відповідають за 61,3% світового ВВП. Зважаючи на те, що ВВП зростає і в найбільших економіках, які не входять до ОЕСР, наприклад, в Китаї і Росії, світова економіка, схоже, справді виходить з рецесії, відзначає The Wall Street Journal.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Держави "клубу багатих країн" подолали кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути