Ексклюзиви
неділя, 12 квітня 2009 15:31

Демонстранти поранили прем"єр-міністра Таїланду

Демонстранти поранили прем"єр-міністра Таїланду

Уже другий урядовець зазнав поранень при заворушеннях у Банкоку: прем"єр-міністр Таїланду Абхизит Вейджаджива зазнав поранення в руку, коли на виході з будівлі МВС його атакували демонстранти, повідомляє національне інтернет-видання Nation.

"Прем"єра доправили до лікарні для огляду", - йдеться у повідомленні. Раніше демонстранти атакували автомобіль заступника прем"єр-міністра Таїланду Ніпона Промплана й поранили його в голову.

Влада оголосила в Банкоку надзвичайний стан після того, як у неділю близько 50 демонстрантів вдерлися до будинку МВС Таїланду. Міністру вдалося покинути будівлю. Його автомобіль виїхав з воріт міністерства, коли натовп вже прорвався туди.

Опозиціонери захопили щонайменше один танк, кілька бронемашин, а також близько десяти автобусів, які вони використовують для барикадування доріг у районі Будинку уряду. До урядової будівлі вирушили понад тисяча військовослужбовців із пушками зі сльозогінним газом. Королівський палац у центрі міста взято під посилену охорону, всі дороги до нього заблоковано.

Глава уряду Таїланду Вейджаджива закликав населення країни "не панікувати під час операції з наведення порядку" у столиці.

Учасники багатотисячних демонстрацій вимагають відставки прем"єр-міністра. Акції протесту почалися в березні, коли уряд виділив 9 мільйонам низькооплачуваних тайських робітників допомогу розміром 2 тисяч батів (55 доларів) кожному з метою стимулювати економіку на тлі світової кризи. Опозиція назвала це "підкупом" і стверджує, що уряд отримав владу незаконно.

Тайська поліція сьогодні заявила про те, що заарештувала лідера демонстрацій, унаслідок яких у місті Паттайя зірвано саміт Асоціації країн Південно-Східної Азії.

Як повідомлялося, уряд Таїланду ввів на території столиці країни Бангкока і у прилеглих до неї районах режим надзвичайного стану. Про це мовиться в повідомленні, поширеному національним телебаченням, передає Reuters.

Декілька міністрів, включаючи глав МВС і міноборони, проведуть прес-конференцію, присвячену ситуації в країні.

За матеріалами РИА Новости, Газета.ру

Зараз ви читаєте новину «Демонстранти поранили прем"єр-міністра Таїланду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути