середа, 06 червня 2007 11:37

Данський художник вирішив пофарбувати вершину гори Монблан

Жандармерія французького гірського курорту Шамоні затримала данського художника-авангардиста Марко Еварісті, який мав намір пофарбувати в рожевий колір вершину гори Монблан, яка підноситься над регіоном, де сходяться кордони Франції, Італії та Швейцарії.

Але напередодні свого затримання 43-річний художник встиг провести "пробу кольору", пофарбувавши невелику ділянку гори на висоті 3,4 тис метрів.

Художник виношував плани не тільки піднятися на вершину, висотою 4810 метрів над рівнем морить, і додати їй рожевого кольору, але і перейменувати Монблан, тобто "Білу гору", в Монруж - "Рожеву гору". Також він збирався оголосити частину регіону незалежною "Рожевою державою".

Правоохоронцям художник здався без опору.

Еварісті здобув широку популярність в 2004 році, коли пофарбував в червоний колір айсберг в одному з фьордів Гренландії, на що пішло 3 тис літрів фарби. Тоді художник так пояснив суть акції: "Ми всі повинні прикрашати матір-природу, тому що вона нам належить. Тепер це мій айсберг".

Марко Еварісті відомий своїми скандальними витівками. У 2000 році під час своєї виставки в данській галереї він запропонував відвідувачам пропустити живу золоту рибку через міксер . Один з цінителів авангарду скористався цією можливістю, внаслідок чого загинули дві золоті рибки. Після цього директора галереї оштрафували за жорстоке поводження з тваринами за скаргою громадської організації "Друзі тварин", повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Данський художник вирішив пофарбувати вершину гори Монблан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути