середа, 26 вересня 2007 11:53

Цушко вказав на Секретаріат Президента як можливого замовника отруєння

Цушко вказав на Секретаріат Президента як можливого замовника отруєння
Міністр внутрішніх справ Василь Цушко надав документальні підтвердження факту виявлення в його крові теофіліна у летальних дозах і дігоксина, які призвели до інфаркту міокарда.

Як заявив Цушко на прес-конференції у середу, аналіз плазми крові, яка була узята в Києві в перші години після виявлення симптомів інфаркту міокарда, проводили німецькі лабораторії Medizinisches Labor Bremen (м. Бремен) і Gemeinschaftspraxis Facharzte fur Laboratoriumsmedizin Dr.Dr. Michael Rlein Dr. Stefan Schmitt (р. Рамштайн).

Обидві незалежні експертизи прийшли до висновку, що кров Цушко, автентичність якої підтверджена генетичною експертизою, містить теофілін у дозі в межах 493,8 мкг на мл і 631,9 мкг на мл. При цьому терапевтичний діапазон цієї речовини складає дозу від 6 до 17- мкг на мл. Теофілін стає токсичним у дозі від 20 мкг на мл.

Цушко заявив, що німецькі лікарі сказали йому, що він є тільки четвертим пацієнтом, що вижив після введення таких доз препарату.

Дослідження крові здійснювалося без використання бюджетних коштів в рамках особистого розслідування Цушко причин інфаркту міокарда.

Цушко має намір звернутися у Генеральну прокуратуру з проханням розслідувати його можливе отруєння.

"У найближчий день я подам заяву з результатами аналізів (у прокуратуру) для того, щоб вони розслідували те, що зі мною сталося насправді", - сказав Цушко.

Кажучи про причини свого отруєння, Цушко підкреслив, що до цього могли бути причетні ті люди, які раніше організували захоплення Генеральної прокуратури. Також він не виключає, що спроби отруєння пов"язані з його антикорупційною діяльністю у Міністерстві внутрішніх справ. За його словами, через декілька днів, після отруєння його в лікарні відвідував екс-глава Служби безпеки Володимир Налівайченко. "Приходив подивитися, кінчився я або не кінчився", - уточнив він.

Тим часом, на питання про того, хто є замовником його отруєння, Цушко прямо не відповів. В той же час, він виразив упевненість в тому, що СБУ "є структурою, керованою Секретаріатом Президента", - сказав він, передає Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Цушко вказав на Секретаріат Президента як можливого замовника отруєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути