Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2007 09:21

СБУ закрила справи проти Цушка

СБУ закрила справи проти Цушка
Усі кримінальні справи, порушені в травні-червні Службою безпеки за фактом "захоплення будівлі Генпрокуратури" силами міліції на чолі з міністром внутрішніх справ Василем Цушком, закриті, пише "Сегодня" з посиланням на прес-службу СБУ.

"Три справи, що знаходилися в нашому провадженні, 7 червня були витребувані Генпрокуратурою, і що з ними відбулося далі, нам невідомо. Не надходили звідти в спецслужбу й окремі доручення, так що ми не в курсі", - сказали в прес-центрі в СБУ.

А в Головному слідчому управлінні ГПУ стверджують, що "СБУ не мала права порушувати кримінальні справи такого гатунку, тому що вони стосувалися посадових злочинів, а це – підслідність прокуратури".

"Тому ми і витребували їх. Але після цього адвокат звернувся в Печерський райсуд, оскарживши всі 4 постанови про порушення справ, і він 14 липня скасував їх. У СБУ про це прекрасно знають. Так що на сьогодні можна сказати, що справ за фактом захоплення будинку ГПУ, перевищення влади Василем Цушком і службових повноважень – співробітниками МВС, немає", - повідомили в ГПУ.

У той же час, як відзначає видання, сам Цушко після проведеного в понеділок двогодинної оперативної наради з начальниками служб і підрозділів центрального апарату МВС, має намір у вівторок особисто перевірити ті підрозділи, по яких служба внутрішньої безпеки надала результати перевірок.

Також Цушко планує в середу взяти участь у засіданні Кабінету міністрів. За словами речника МВС Костянтина Стогнія, відразу після засідання Кабміну міністр знову піде у відпустку, продовжувати курс реабілітації.

"Після повернення в Україну Василю Петровичу показаний певний реабілітаційний період, і я йому настійно рекомендую його пройти", - сказав виданню начальник департаменту медзабезпечення і реабілітації МВС Олег Петраш, який курує лікування Цушка.

"Де саме він пройде і скільки займе часу, поки що неясно. Але те, що міністр має потребу в реабілітації і постійному спостереженні кардіологів, – безперечно. Думаю, він до наших порад прислухається", - зазначив він.

У суботу Цушко повернувся в Україну з Німеччини, де два місяці проходив курс лікування "інфаркту міокарда", який стався після подій, пов"язаних із захопленням Генпрокуратури наприкінці травня.


Зараз ви читаєте новину «СБУ закрила справи проти Цушка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути