четвер, 08 листопада 2007 14:50

Чотирьох китайців затримано за руйнування Великої стіни

У північному Китаї затримано чотири людини, яких підозрюють в руйнуванні ділянки Великої китайської стіни. Лідер зловмисників вже визнав, що пам"ятник був пошкоджений в середині жовтня при незаконному видобутку вугілля.

Розслідування, проведене місцевим управлінням культурних цінностей, підтвердило знищення ділянки стіни завдовжки 23 метри і заввишки 10 метрів. Крім того, збиток був завданий території, що охоронялася, на площі тисячі квадратних метрів.

Пошкоджена ділянка Великої стіни знаходиться в горах Лулян, в повіті Ціншуйхе автономного регіону Внутрішня Монголія. Ця частина стіни була побудована за часів династії Хань (206 рік до нашої ери - 220 рік нашої ери), а потім перебудована в епоху династії Мін (1368-1644 року нашої ери).

За словами місцевого експерта по охороні культурної спадщини Вана Дашаня, ця ділянка стіни складена з глини, а не з цегли і каменя, а тому йому сильніше загрожує ерозія і наслідки людської діяльності. Заступник голови Асоціації Великої китайської стіни Дун Яохуей відзначає, що значна частина стіни, майже 90 відсотків, знаходиться у віддалених районах країни і її важко забезпечити належним захистом.

У вересні минулого року уряд Китаю видав спеціальний закон, щоб перешкодити вандалам використовувати Велику китайську стіну, що входить в список пам"ятників усесвітньої спадщини ЮНЕСКО, як будматеріал, пише газета Shanghai Daily.

Зараз ви читаєте новину «Чотирьох китайців затримано за руйнування Великої стіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути