пʼятниця, 16 серпня 2019 09:50

Члени ОВК побилися під час засідання
4

Під час нічного засідання Окружної виборчої комісії №210 у Прилуках на Чернігівщині голова ОВК Оксана Соколовська напала на одного із членів комісії.

Той відмовлявся виконувати її прохання, пише, "Фраза.юа".

Члени ОВК працювали зі списками виборців, про які не написали в офіційному листі Центральної виборчої комісії. Вони повинні були розглянути питання про внесення змін до встановлених результатів голосування в одномандатному виборчому окрузі та скласти протокол із позначкою "уточнений" і привезти його до ЦВК не пізніше 12:00 16 серпня 2019-го.

Членам ОВК №210 загрожує термін за невиконання рішення суду. Його досі не виконали, а голова ОВК вчинила правопорушення. Поліція почала досудове розслідування.

У ніч на 16 серпня між членами ОВК стався конфлікт.

"Один із членів виборчої комісії назвав дії Соколовської та більшості, купленими Коровченком (Сергій Коровченко, який переміг на окрузі. - Gazeta.ua), незаконними, які тягнуть за собою кримінальну відповідальність, глава ОВК відштовхнула члена комісії на купу розбитого скла, внаслідок чого людина отримала каліцтва, а спостерігачі були змушені викликати "швидку" і наряд поліції", – розповів один зі спостерігачів.

Очевидці розповіли, що під час засідання глава ОВК Соколовська почала ставити на голосування питання, які не мають відношення до постанови ЦВК і поводити себе неадекватно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили дату першого засідання нової Ради

Повідомляли про те, що на території ОВК виявили невідомі, неопломбовані мішки з документацією. Слідство розбиратиметься, як ці документи тут з'явились.

Побитий член ОВК
Фото: "Фраза.юа"
Побитий член ОВК
Мішки з документами
Мішки з документами

21 липня в Україні відбулися дострокові вибори до Верховної Ради. Разом із мажоритарниками "Слуга народу" отримала 254 місця у новому парламенті. Там уже заявили, що коаліція є, і планують узяти всі місця в уряді.

Зараз ви читаєте новину «Члени ОВК побилися під час засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути