пʼятниця, 28 вересня 2007 09:03

Число жертв в М"янмі дійшло до дев"яти осіб

Військові власті М"янми (Бірми) повністю заблокували всі основні буддистські монастирі колишньої столиці країни Янгона (Рангуна), а також розташовані там головні національні святині – пагоди Шведагон і Сулі. Солдати не дають виходити на вулиці ченцям, які очолювали масові маніфестації громадян, що тривають одинадцятий день під гаслами скидання військової диктатури і відновлення парламентського правління.

У ході акції протесту убито 9 осіб і поранено 11. Очевидці стверджують, що жертв значно більше. Більше тисячі ченців арештована.

У четвер військові відкрили вогонь по 70-тисячній демонстрації. Серед убитих – японський фотограф. Очевидці повідомляють, що солдат застрелив його прицільно, зблизька. попри загибель свого громадянина, Японія поки не вводить санкцій відносно М"янми. 

Ченці, заарештовані в своїх монастирях і вивезені звідти, були, мабуть, сильно побиті, оскільки в їх келіях виявлені великі калюжі крові. Сотні громадян намагалися перешкодити солдатам вивозити ченців із монастирів. На міських вулицях солдати заарештували щонайменше 100 чоловік, кинули їх у вантажівки і відвезли, погрозивши надзвичайними заходами демонстрантам, що залишилися, якщо вони не розійдуться, передає ІТАР-ТАРС.

 

Зараз ви читаєте новину «Число жертв в М"янмі дійшло до дев"яти осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути