Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 15:20

Буддійські монахи взяли в полон 20 поліцейських

У М"янмі буддійські монахи взяли в полон 20 співробітників сил безпеки, які в четвер приїхали до них в монастир. Як повідомляє ВВС News, буддисти замкнули гостей в монастирі і спалили чотири їхніх автомобіля.

В середу, 5 вересня, близько 400 монахів влаштували в місті Пакокку антиурядову демонстрацію проти підвищення цін на паливо. Акція була розігнана попереджувальними пострілами в повітря, і наступного дня представники силових структур прибули в монастир, щоб принести духовним особам свої вибачення за застосування до них сили. Проте монахи вибачень не прийняли.

Біля стін монастиря зібралися сотні людей, також обурених підвищенням цін. В середині серпня бензин і дизельне паливо подорожчали в два рази, а природний газ, на якому в М"янмі працюють автобуси, в п"ять разів. Причини різкого зростання цін, яке вдарило по інтересах населення, залишаються невідомими. До того ж, уряд не попередив про зміни наперед.

Протягом декількох тижнів у ряді міст М"янми проходять акції протесту. Повідомляється, що вже арештовані десятки активістів. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Буддійські монахи взяли в полон 20 поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути