середа, 18 січня 2012 17:44

Через недбалість чиновників у черкаських школах діти псують собі шлунки

Через недбалість чиновників у черкаських школах діти псують собі шлунки

Через те, що вчасно не провели тендери, у деяких школах Черкащини годують лише учнів молодших класів.

О 11.15 на другій перерві восьмикласниця Червонослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Черкаського району Тетяна Зима дістає з портфеля бутерброд. У минулому семестрі вона в цей час йшла до їдальні, де купувала гарячий обід.

Тепер у школі харчуються лише діти молодших класів та категорійні: сироти, малозабезпечені, діти з обмеженими можливостями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах на харчування дітей у дитсадках немає грошей

"Це дуже погано, що таке трапилося. Дитина вранці може то поснідати, то ні, але я знала, що в школі вона точно пообідає, а тепер? – розказала 40-річна Тетяна Іродова, мати п'ятикласниці Богдани. – Бутерброди готую щодня. 5 гривень даю із собою, щоб докупила якусь булочку. Богдана додому приходить о 5-й вечора, бо відвідує багато гуртків. То це мені тепер справді клопіт. Якщо так і далі буде, то треба може якісь каші в тормозках давати. Але де ж вона його нагріє? А холодне воно ніяке. Інші батьки також обурені, бо так тільки шлунки псувати будуть діти - і все".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У більшості дитячих установах виявили порушення організації харчування

У школі пояснюють все тим, що не були вчасно проведені тендерні торги.

"І відповідно не укладені договори, – каже директор Червонослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Тетяна Завалко, 34 роки. – Так нам пояснили у відділі освіти. Ми оголосили дітям на лінійці, зібрали батьківський комітет, щоб повідомити, розвісили при вході оголошення. Письмових звернень від батьків поки що не отримували. Коли відновиться харчування не знаємо навіть приблизно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані зламали паркан пункту харчування хасидів

"Ми відновимо харчування сьогодні-завтра. Не треба роздувати з цього проблему, ?– говорить начальник відділу освіти Черкаської райдержадміністрації Анатолій Шовкопляс. – До того, ж це проблеми були тільки з харчуванням за батьківські кошти, а ті діти, за харчування яких платить держава, отримували все як і раніше".

Зараз ви читаєте новину «Через недбалість чиновників у черкаських школах діти псують собі шлунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути