субота, 03 вересня 2011 14:07

В Умані зламали паркан пункту харчування хасидів
13

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Вчора в місті Умань на Черкащині близько 19.00 мешканці п'ятиповерхівки по вул. Пушкіна, 21 та сусідніх будинків зламали стіну, що відгороджувала їх прибудинкову територію від пункту харчування паломників-хасидів. Майданчик для пункту харчування паломників заасфальтували і обгородили бетонними плитами, перекривши вихід від п'ятиповерхівки до вулиці Пушкіна. Зі слів мешканців, обходити сусідніми вулицями не всі можуть, бо стан дорожнього покриття там жахливий, під'їзду для швидкої допомоги і пожежників до їхнього будинку теж немає.

Цього ж дня зранку мешканці будинку Пушкіна, 21 зверталися до мера міста Юрія Бодрова, аби допоміг вирішити цю проблему. У міській раді людям пообіцяли вивчити питання та заасфальтувати сусідню вулицю Кулика. Але вже ввечері люди самі зруйнували дві бетонні плити, що перекривали дорогу. Після того як плити впали, люди з оплесками вийшли на майданчик.

"Тут все моє життя була дорога, – говорила одна з мешканок будинку. – Тут і видно під асфальтом нашу дорогу. Для чого ж її замурували?"

Хасиди спостерігали за діями уманчан та знімали все на відео.

Допомогли людям активісти Ради громадських організацій. Вони привезли техніку та транспорт, щоб зняти плити.

"До нас надійшла заява від людей, які живуть в будинку Пушкіна, 21, – прокоментував Володимир Гончарук з Ради громадських організацій. – Люди не могли впоратися самі і тому звернулися до нас. Влада нам не допомагає".

Крім перекритої дороги, мешканці мікрорайону вулиці Пушкіна скаржилися на те, що в їхніх електричних лічильниках електрики без попередження міняють запобіжники з 25-амперних на 10-амперні. Люди обурені тим, що не можуть користуватися своєю побутовою технікою, бо запобіжники постійно "вибивають". Щоб не допустити електриків до своїх лічильників, люди цього ж дня перекривали дорогу в мікрорайон.

Зараз ви читаєте новину «В Умані зламали паркан пункту харчування хасидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути