Ексклюзиви
вівторок, 07 вересня 2010 00:44

20 уманців протестували проти хасидів

20 людей із Всеукраїнського об"єднання "Свобода" пройшлися 4 вересня вул. Садовою до міської ради в Умані Черкаської області. Протестували проти приїзду паломників-хасидів на могилу Рабі Нахмана. Також вимагали не чіплятися до місцевих дівчат.

— Вони на нашій землі, мають виконувати наші закони, — заявив 24-річний Юрій Боднар, координатор маршу. — Так думає більшість уманців.

Також "свободівці" вимагали, щоб хасидам запровадили біометричний контроль і заборонили їм самовільно будуватися.

31 серпня у місті сталася сутичка між молодою людиною із "Свободи" та паломниками, зі слів Юрія Боднаря. Сталося це, коли уманець на вулиці роздавав листівки з інформацією про мітинг.

— Хасиди приїхали на мотоциклі і попросили листівку собі, — каже Юрій Боднар. — Грубили та погрожували. Почали знімати наших на телефон. Хлопець закрив обличчя агіткою і почав у відповідь знімати їх. Хасид вирвав телефон у нього з рук і розбив.

Міліція вивчає інцидент.

— Умань — самый грязный город в Украине, в котором мне пришлось побывать, — говорить "ГПУ" 27-річний паломник з Ізраїлю. Імені та прізвища не називає. — Тут із нас деруть шалені гроші, здають квартири втридорога. Тому я проти, щоб могила Рабі Нахмана була в цьому місті. Її треба перевезти в Ізраїль. Там паломників зустрічають, як гостей, а не як товар.

Ніхто із представників міської влади до протестантів не вийшов.

В Умані близько 25 тис. хасидів будуть з 5 по 9 вересня. Відзначають 200-ті роковини з дня смерті їхнього пророка Рабі Нахмана.

Зараз ви читаєте новину «20 уманців протестували проти хасидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути