Ексклюзиви
четвер, 07 липня 2011 10:52

В Умані хотіли розібрати хасидський кіоск
7

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

У місті Умань на Черкащині близько 12.00 на вулиці Пушкіна, неподалік могильного комплексу Рабі Нахмана, представники громадських організацій хотіли розібрати незаконно встановлений хасидський кіоск.

В ньому продавали релігійну літературу та диски з релігійною музикою. Дозволів на його встановлення у власників, зі слів уманчан, не було. Після півторагодинних переговорів очільники громадського руху і представники Благодійного фонду імені Рабі Нахмана домовилися про двотижневу відстрочку.

Представники громадських організацій заявили, що мають приписи від відповідних служб про незаконне розташування кіоску і подякували губернатору за розуміння.

– Цей кіоск встановлено незаконно, ми давали час його власникам, щоб знесли кіоск самі, – каже один із організаторів Віктор Дунаєв. – Почекаємо ще два тижні. Але з кіоску треба зняти колонки, вони заважають місцевим мешканцям.

На площі біля кіоску зібралися і хасиди, і уманчани. Діалог відбувався відкрито. Кожен міг висловити свою думку. Глава благодійного фонду Даніель Даян заявив, що якщо є щось незаконне, то треба все вирішувати культурно і за потреби через суд. А кіоск поставлений власниками за згоди власників будинку, які живуть поруч і межують з кіоском.

– Все потрібно перевірити по закону, – сказав Даян. – Зараз ми цим і займаємося.

Музичні колонки хасиди і представники громадських організацій мирно знімали разом. Одна з колонок впала на асфальт за кілька метрів від глядачів. Ніхто з присутніх не постраждав.

За порядком спостерігали працівники міліції.

Зараз ви читаєте новину «В Умані хотіли розібрати хасидський кіоск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути