четвер, 08 вересня 2011 16:58

Бомжі та зеки живуть на березі моря з 3-разовим харчуванням
12

Фото: Фото: Андрій ШМАТОВ

У селі Ясногородка Вишгородського району на Київщині знаходиться соціально-виправний центр. Там живуть люди, які не мають власного житла. Зараз там мешкає більше 150 чоловік.

"Підперли нам тих бомжів. Квартири немає, паспорта немає. Багато там на інвалідних колясках, то з ними зрозуміло. А решта - здорові дядьки, які тупо ходять туди-сюди по селу. За ними там доглядають, годують тричі на день, медичне обслуговування є. Років два тому хтось із них написав на адміністрацію, що обділяють його, він не доїдає і йому не дають теплої куфайки. Приїхала туди перевірка. А там сосновий ліс, краса, та ще й на березі Київського моря. І хтось із перевірки каже: "Боже мій, так тут ще курорт на березі моря. Що вам ще треба?". А наші баби й діди на городах карачаться", - зазначила секретар сільської ради в Ясногородці Тетяна Антоненко.

Вихованців центру в селі називають бомжами. Сам центр посеред соснового лісу за два кілометри від села. Без дозволу вищого керівництва на територію не пускають. Самих жителів не видно: якраз перебирають картоплю. На лавках сидять лише інваліди. Біля житлових корпусів сушиться випраний одяг. На території чисто, листя підгреблене. Колись тут був дитячий табір "Жемчужина".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Азартні заклади перевіряють податкова і міліція

"З самого початку тут було 250-300 чоловік. З них 80% зеків. То в них тут такі розборки були, різали одне одного. Потім якось їх відсіяли. Зараз є багато інвалідів. "Колясочники", як ми їх називаємо. Приїде в село, стане з шапкою під магазином. Люди жаліють і дають якусь копійку. А він бере й бутилку купляє. Уже двох машина збила. А їх вночі на колясці побачити посеред дороги...", - підкреслив селищний голова Костянтин Петрович.

Селяни жаліються, що вихованці центру їм дуже надокучають. У пенсіонерів із подвір'я крадуть залізо, а деяким дачникам спалили будинок.

"Дачники з Києва приїжджають тільки на літо. Урожай посадили, зібрали, а на зиму назад до міста. То вони в їх будинки собі поселяються. І так уже допоселялися, що спалили дві чи три хати. І кому потім пред'являти якісь претензії? Або просто ходять по селу і цуплять все, що не так лежить", - зауважує голова.

Чотири роки тому назад у селі на Кубі, так називають віддалену вулицю, яка з одного боку омивається Київським морем, а з другого затокою, вбили сім'ю. Куба від центру знаходиться за двісті метрів.

"Вони до них ходили водку купувати. Ну, купували, купували і видно замало їм було. Прийшли ще раз, а ті без грошей давати не хотіли. І один із них порізав спочатку хазяїна, а потім і хазяйку", - згадує колишній сусід подружжя дід Петро.

Зараз ви читаєте новину «Бомжі та зеки живуть на березі моря з 3-разовим харчуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути