Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2024 19:19

Червінському обрали запобіжний захід у новій справі

Червінському обрали запобіжний захід у новій справі
Суд відправив Романа Червінського під домашній арешт. Фото: suspilne.media

Звільненому під заставу колишньому виконувачу обов'язків командира однієї з частин Сил спецоперацій Роману Червінському обрали запобіжний захід уже в іншій справі.

Нове розслідування стосується хабаря у $100 тис. Шевченківський райсуд Києва вирішив відправити Червінського під домашній арешт. Про це повідомляє "Суспільне".

Адвокати Червінського просили залишити для нього діючий запобіжний захід, який обрали кілька днів тому у справі про ракетний обстріл аеродрому "Канатове" влітку 2022 року, тобто перебування на волі під заставою у 9 млн грн. Або ж застосувати особисте зобовʼязання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привид "вагнергейту" розправляється з розвідником Червінським?

При цьому про готовність взяти Червінського на поруки заявили народні депутати Петро Порошенко, Ірина Геращенко та Вікторія Сюмар, а також колишній політвʼязень Володимир Балух.

За словами військового та його адвоката Костянтина Глоби, йдеться про справу 2020 року. Відео щодо ймовірного хабарництва, яке виклали в мережу, було записане незаконно. До того ж, воно порізане та сфальсифіковане.

Запис, як стверджує захист, зробив провокатор, який спочатку спровокував ці розмови, а потім віддав відео в СБУ. Захист наполягає, що зараз справу підняли через політичне переслідування Червінського.

У кінці грудня 2023 року стало відомо, що Червінському повідомили про підозру в спробі заволодіти $100 тис., видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

Суд у справі військовослужбовця Головного управління розвідки та Сил спеціальних операцій Романа Червінського надав йому можливість вийти на волю під заставу в дев'ять млн грн. З квітня 2023 він перебував під вартою без альтернативи застави.

Червінського звинувачують у неузгоджених діях із Службою безпеки України під час спецоперації з вербування російського пілота. Відповідно до обвинувачення, росіяни отримали від Червінського інформацію про аеродром "Канатове" у Кропивницькому районі, по якому росіяни завдали удару 23 липня 2022 року. Тоді загинули троє людей, 19 зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Червінському обрали запобіжний захід у новій справі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути