понеділок, 11 січня 2010 10:26

Черновецькому загрожують чергові експертизи

Черновецькому загрожують чергові експертизи
Громадські організації столиці мають об"єднати свої зусилля, щоб створити орган, який став би майданчиком для діалогу та ефективної взаємодії між громадянами і владою. Про це на зборах громадських організацій міста Києва заявив голова "Київської громади", народний депутат Валерій Борисов, повідомляє його прес-служба.

"Громадські організації Києва мають об"єднати свої зусилля для проведення народних експертиз законів, рішень органів державної влади і місцевого самоврядування з подальшим народним контролем за їх виконанням і діяльністю влади на всіх рівнях", - наголосив Борисов.

За його словами, у Конституції чітко прописано, що народ є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні.

"Формалізовані владні інститути – це лише найняті суспільством робітники, а насправді реальною владою мають бути громадяни України", - наголосив Борисов, додавши, що головне завдання, щоб цей конституційний принцип перестав бути порожньою декларацією.

"Політики, високопосадовці, представники громадських організацій повинні нарешті навчитись працювати разом і дотримуватись формули: "Народна ініціатива – народна експертиза – народний контроль". Ця формула має стати наріжним каменем у становленні нових партнерських відносин влади і суспільства", - підкреслив Валерій Борисов.

Як відомо, днями відбулися збори громадських організацій міста Києва, у яких взяли участь понад 1000 представників столичних організацій. На зборах, на підставі Постанови Кабінету Міністрів, було обрано Громадську Раду міста Києва в складі 15 осіб. Крім того, було обрано голову Громадської Ради міста Києва та представника від столиці в Громадській Раді при Кабінеті Міністрів України – голову громадської організації "Київська громада", народного депутата Валерія Борисова, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черновецькому загрожують чергові експертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути