понеділок, 09 листопада 2009 08:44

Черновецький продасть найстаріший дитсадок Києва (ФОТО)

Оточення мера Черновецького таємно виставило на приватизацію найстаріший дитячий садочок столиці "Орлятко".

Як повідомили в прес-службі фракції БЮТ Київради, це відбулося 17 вересня 2009 р. на сесії Київради, через механізм внесення змін до рішення Київради від 8 лютого 2007 р. "Про програму приватизації комунального майна територіальної громади м. Києва на 2007-2010 рр", ухваленому з голосу.

Як відзначили в прес-службі, про це стало відомо лише тепер завдяки депутатському запиту, зробленому на прохання батьків відвідувачів дошкільного навчального закладу N1 "Орлятко", які бояться продажу будівлі дитсадка.


"Нажаль, батьки вихованців "Орлятка" були праві, і їхні побоювань залишитися без будівлі дитячого садочка підтвердилися. Оточення Черновецького відкрило шлях до знищення першого в Києві закладу дошкільного виховання, таємно внісши його у список приватизації", - сказав секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки, депутат фракції БЮТ у Київській міській раді Олексій Давиденко.

"І це в той час, коли начальник Головного управління комунальної власності Києва А.Чуб письмово запевнив фракцію БЮТ, що профільне управління ніби-то "не надавало пропозиції щодо включення будівлі за вищевказаною адресою до Програми приватизації комунального майна м.Києва", - поінформував Давиденко.

Депутат навів фрагмент відповіді на депутатський запит БЮТ заступника міського голови Кільчицької, яка дала ясно зрозуміти, що квадратні метри будівлі та сотки землі на Печерських пагорбах мають більший інтерес для молодої "банківської" команди мера, аніж майбутнє маленьких киян. Столична влада тепер має повне право "здавати в оренду, продавати та вирішувати питання відчуження будівлі дитсадка", адже він став комунальною власністю міста, йдеться у відповіді І.Кільчицької.

Давиденко нагадав, що 25 грудня 2008 р. дитячий дошкільний заклад "Орлятко" був переданий з балансу Печерського району на баланс міста, всупереч протесту прокуратури. Натомість фінансування та утримання дитсадка й досі відбувається з бюджету району.

Депутат також нагадав, що на сьогоднішній день столичною владою передані в оренду приватним підприємствам 112 дитсадків Києва для облаштування в них офісів, ресторанів, перукарень тощо, незважаючи на формальне збереження профільної діяльності цих дошкільних навчальних закладів.

Дитячий дошкільний заклад N1, так званий "Палац дитячого щастя", був заснований у 1924 році як зразок виховання дошкільників усього світу. Він є пам"ятником архітектури й історії, оскільки розташований на території колишнього чоловічого монастиря, побудованого за проектом архітектора І.Каракіса.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Черновецький продасть найстаріший дитсадок Києва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути