вівторок, 27 жовтня 2009 14:11

Черновецький перетворить замок Річарда на сауну?

Черновецький перетворить замок Річарда на сауну?

Оточення мера Києва Леоніда Черновецького планує передати 6 соток Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Київ" на Андріївському узвозі, 15 для "пристосування пам"ятки архітектури національного значення" під майновий комплекс.

Таким чином, в Замку Річарда можуть з"явитися бутіки, ресторани або сауна.

Про це заявила голова фракції БЮТ в Київраді Тетяна Меліхова.

Як повідомили в прес-службі фракції, відповідний проект рішення внесений до порядку денного пленарного засідання міськради 29 жовтня 2009 року.

Згідно з документом, земельну ділянку площею 0,062 га заплановано передати "для реконструкції з реабілітацією забудови історичної садиби, обслуговування та експлуатації майнового комплексу" в оренду на 50 років компанії "Транзнешнл Різорс, Л.Л.С".

"Замок Річарда однозначно повинен бути прикрасою столиці, влада повинна сприяти його відбудові, але ж в проекті рішення йдеться про наміри забудовників "…пристосувати пам"ятку архітектури національного значення, обслуговування та експлуатації майнового комплексу з об"єктами соціальної інфраструктури…" Що саме це означає? Яким може стати цей "майновий комплекс", і які "об"єкти соціальної інфраструктури" там з"являться? Бутіки, ресторани, сауна?" - підкреслила Т. Меліхова.

За її словами, у квітні 2009 року компанія "Транзнешнл Рісорз, Л.Л.С." вже зверталася до постійної комісії Київради з питань земельних відносин з проханням передати їй з такою ж метою "експлуатації майнового комплексу з об"єктами соціальної інфраструктури" сусідню земельну ділянку за адресою Андріївський узвіз, 17. Тоді було створено спеціальну робочу групу, яку очолила Т.Меліхова.

"Висновки робочої групи були однозначно негативні. Земельна ділянка Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Київ" не може використовуватись під "створення майнового комплексу", тобто розміщення житла, офісів, готелю, магазинів, художніх галерей, закладів харчування, гаражу", - сказала голова фракції БЮТ.

Т.Меліхова також нагадала, що у скандально відомій "Схемі розміщення готелів в місті Києві на період до 2020 року" фігурує готель за адресою Андріївський узвіз, 13-15, який якраз збігається з будинком-музеєм М.Булгакова і Замком Річарда.

Депутатська фракція БЮТ в Київраді закликає представників всіх фракцій не голосувати за передачу в оренду ділянки площею 0,062 га на Андріївському узвозі, 15.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Черновецький перетворить замок Річарда на сауну?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути