четвер, 29 жовтня 2009 16:28

Черновецький торгуватиме московськими хот-догами по 11 гривень

Черновецький торгуватиме московськими хот-догами по 11 гривень

Вже до 15 листопада на центральних вулицях Києва з"являться 9 пересувних точок з продажу хот-догів, які встановить київська мерія разом з комерційною фірмою.

"Ми повідомили різним підприємцям про ідею створити мережу міських закусочних, але відгукнулася лише одна московська фірма. Вона і буде з нами працювати", - розповів радник мера Сурен Мікаелян.

Назви у нових фаст-фудів поки немає - у мерії розглядають варіанти, а також домовляються з москвичами про те, щоб на кіосках був зображений архангел Михаїл і напис "Під патронатом міського голови".

За словами радника, 30% виторгу від продажів хот-догів піде в бюджет міста. А під кінець року в Києві буде 16 нових закусочних.

"Кияни побачать справді вуличну їжу європейського зразка, а не ті кіоски, які можемо спостерігати на ринках і біля станцій метро. Будуть стильні павільйони з привітним персоналом. Поруч установимо столики, де можна буде перекусити", - розповідає Мікаелян.

За словами керуючої компанією Аліни Белошкурської, персонал півтора тижні навчали ввічливому зверненню до клієнтів.

Правда, ціни в мерській мережі будуть не низькими. Наприклад, найбюджетніша страва обійдеться в 11 грн. Це буде хот-дог, куди увійдуть булочка, невелика сосиска, соуси, огірки і цибуля.

А найдорожча страва - "Рулле" - потягне на 23 грн: велика сосиска, картопляне пюре, смажена цибуля, мариновані огірки і тортилья.

Для порівняння, зараз на вулицях Києва хот-доги продають по 8-20 грн. Крім того, в асортименті нових закусочних з"являться "французькі" і "датські" хот-доги, а також "Баварський сендвіч".

Крім хот-догів, у павільйонах збираються продавати води, соки, пиво і жувальні гумки, а от вино і горілка - під забороною.

Як їм ідея мера, кореспонденти запитали в однієї з фірм, що зараз торгує хот-догами на Хрещатику.

"Конкуренції не боїмося, але незрозуміло, навіщо було залучати росіян, якщо у нас повно своїх умільців", - здивувалися у закусочній, додавши, що про пропозицію мера про співробітництво вперше чують.

Раніше Черновецький хотів заборонити продаж шаурми, хот-догів, чебуреків, беляшів, курей-гриль та інших кулінарних виробів поза стаціонарними закладами торгівлі.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Черновецький торгуватиме московськими хот-догами по 11 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути