четвер, 25 вересня 2008 18:53

Через 15 років в Україні може закінчитися питна вода

Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко вважає, що Україна повинна починати готуватися до проблеми нестачі питної води, яка загрожує країні через 15-20 років.

Українці споживають щодоби близько 350 літрів води, а забезпечені нею лише на 30-40%, повідомив міністр під час міжнародної конференції "Якість питної води: нові підходи і дороги рішення".

Кучеренко висловив стурбованість тим, що державну програму "Питна вода України на період 2006-2020 років і питне водопостачання", на яку цього року передбачено 360 мільйонів гривень, ще не профінансували.

Зараз, за словами міністра, більше, ніж 260 населених пунктів України отримують неякісну воду. У цих населених пунктах питна вода реалізується по тимчасових дозволах, виданих Держспоживстандартом, а поставляється 29 великими підприємствами, які ліцензує Міністерство ЖКХ.

За даними міністерства, найгірша якість питної води спостерігається в населених пунктах Донецької, Запорізької, Луганської, Одеської і Херсонської областей.

При цьому більше 55% міст в Україні з чисельністю населення понад 100 тисяч чоловік через дефіцит потужностей забезпечуються водою по графіку, що сприяє її бактерійному забрудненню, повідомляє Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Через 15 років в Україні може закінчитися питна вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути