середа, 28 листопада 2007 09:03

Чавес відкликав венесуельського посла з Колумбії

Уряд Венесуели ухвалив рішення "відкликати на консультації" посла з Колумбії. Про це йдеться в поширеній короткій заяві МЗС південноамериканської країни. Гостра криза у відносинах двох сусідніх держав виникла на минулому тижні після того, як президент Колумбії Альваро Урібе раптово відмовився від посередництва свого венесуельського колеги Уго Чавеса в звільненні 45 заручників, що знаходяться в руках лівоекстремістських Революційних збройних сил Колумбії.

Чавес сприйняв цей крок, зроблений без попереднього узгодження, як особистий випад і образу. Він звинуватив Урібе в брехні і заявив, що більше "нікому не довіряє в уряді Колумбії", який не зацікавлений у досягненні миру і врегулюванні багаторічного внутрішнього збройного конфлікту.

Чавес також стверджує, що президент Колумбії ухвалив рішення про припинення його гуманітарної місії під тиском США, місцевої олігархії і військових.

У відповідь Урібе засудив експансіоністську політику венесуельського президента, який "намагається підпалити континент" і розповсюдити на інші країни "боліваріанську революцію".

Наприкінці минулого тижня Чавес заявляв про те, що не має наміру розривати дипломатичні відносини з Колумбією, проте першим зробив крок до зниження їх рівня, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Чавес відкликав венесуельського посла з Колумбії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути