пʼятниця, 06 березня 2015 15:32

Царевич "забракувала" вже другого суддю і домоглася відводу

Царевич "забракувала" вже другого суддю і домоглася відводу
Фото: nbnews.com.ua

Суддя Печерського суду Оксана Царевич, яку підозрюють у прийнятті завідомо неправосудних рішень щодо активістів Автомайдану, оголосила відвід судді Вінницького міського суду Юрію Ковбасі, який розглядає її клопотання про відвід судді Олександру Олійнику.

Олійник мав розглядати обрання їй запобіжного заходу, повідомляє Укрінформ.

"Заявляю про відвід вам як слідчому судді з огляду на наступне: нами подавалось клопотання до Вищого спеціалізованого суду України з визначення підсудності розгляду самого клопотання про визначення запобіжного заходу. До вирішення цього питання будь-які процесуальні дії не можуть чинитися Вінницьким міським судом, оскільки питання суду ще не визначено", - заявила Царевич.

Вона також додала, що вважає Ковбасу необ'єктивним на підставі винесення ним 19 лютого ухвали про проведення обшуку в Печерському районному суді.

"У вказаній ухвалі був дозвіл на проведення обшуку не тільки у мене та іншої особи, а також тих суддів, дані стосовно яких не внесені до ЄРДР", - пояснила Царевич.

Крім того, вона заявила, що вважає незаконним розгляд її справи у Вінницькому міському суді.

"Справа не може слухатися у Вінницькому міському суді, бо досудове слідство у кримінальному провадженні вела прокуратура міста Києва. Позаяк на рішення Вищому спеціалізованому суду потрібно 5 днів, просимо відкласти слухання справи", - наголосила сторона захисту.

За словами захисників Царевич, вони звернулися до Вищого спеціалізованого суду з клопотанням про встановлення територіальної підсудності у слуханні цієї справи.

Представники прокуратури вважають таке клопотання безпідставним, оскільки Генеральною прокуратурою досудове розслідування було доручено Вінницькій обласній прокуратурі, а державне обвинувачення представляє міжрегіональна група прокурорів.

Зараз ви читаєте новину «Царевич "забракувала" вже другого суддю і домоглася відводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути