середа, 10 грудня 2008 10:33

Буш закликав Обаму продовжити боротьбу з "Аль-Каїдою"

Президент США Джордж Буш закликав свого наступника Барака Обаму продовжити боротьбу з "Аль-каїдою" і іншими терористичними угрупуваннями, повідомляє TheWashingtonPost. Як сказав Буш в своєму виступі у вівторок перед кадетами Військової академії США у Вест-Пойнті, нинішня адміністрація заклала "міцний фундамент" для протистояння загрозам національній безпеці у всьому світі.

В ході останнього запланованого виступу у військовій академії перед відходом з президентського поста Буш виступив в захист своїх досягнень як верховного головнокомандуючого. Зокрема, він оголосив, що кампанії в Афганістані і Іраку і інші військові операції були частиною стратегії по здійсненню "невблаганного тиску" на терористів і злочинні режими.

Як виявилось, Буш переконаний, що тепер Америка "сильніша, здібніша до маневру і краще підготовленіша" до протистояння загрозам, ніж у момент його приходу в Білий дім в січні 2001 року. "У прийдешні роки, - сказав Буш, - наша країна повинна розвивати свій потенціал для боротьби з ворогами у всьому світі. Ми повинні продовжувати наступ. Ми повинні бути рішучі і невблаганні, виконуючи наш борг по захисту американського народу".

20 січня республіканець Буш поступиться президентським постом демократові Обамі. Той незадоволений військовою політикою попередника, проте залишив пост міністра оборони за призначенцем Буша Робертом Гейтсом і має намір активізувати боротьбу проти "Аль-каїди" і зусилля по упійманню Осами бін Ладена.

Зараз ви читаєте новину «Буш закликав Обаму продовжити боротьбу з "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути