вівторок, 19 лютого 2008 13:09

Буш упевнений, що після відставки Кастро

 Куба прийде до демократії Президент США Джордж Буш упевнений, що відхід у відставку кубинського лідера останніх 50 років Фіделя Кастор свідчить про початок демократичних змін у цій країні, повідомляє агентство Рейтер.

"Я упевнений, що після відмови від влади Фіделя Кастро на Кубі повинен початися перехід до демократії", - сказав Буш на прес-конференції в Руанді.

США десятки років безуспішно намагалися повалити кубинського лідера. Кастро заявляв, що ЦРУ кілька разів готувало замахи на нього.

Кастро, який очолює Кубу 49 років - з 1959 року, у вівторок оголосив про свою відставку з постів голови Держради і головнокомандуючого кубинськими військами.

Звертаючись до народу, Кастро заявив, що не має наміру знов займати ці пости, оскільки "з фізичних причин" не зможе працювати з повною самовіддачею. Кастро у липні 2006 року після операції на кишечнику тимчасово залишив всі вищі державні пости і передав правління країною своєму братові - Раулю, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Буш упевнений, що після відставки Кастро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути