середа, 09 січня 2008 09:06

Буш прибув до Ізраїлю з метою мирного врегулювання

Буш прибув до Ізраїлю з метою мирного врегулювання
Ізраїльські та палестинські служби безпеки вхивають безпрецедентні заходи безпеки на час візиту в регіон президента США Джорджа Буша, що починається в середу. Протягом найближчих трьох днів Ізраїль ввів режим повної ізоляції палестинських територій, мобілізовано поліцейські та прикордонні сили. Тільки безпосереднім забезпеченням безпеки президента займатимуться понад 8 тисяч співробітників служб безпеки, безпосередню охорону глави американської адміністрації забезпечать його особисті охоронці, крім того, на маршрутах руху Буша будуть розставлені снайпери, в тому числі й американські, передає ИТАР-ТАСС.

Заради високого гостя ізраїльська поліція на цілу годину перекриє рух по трасі номер 1, що сполучає Тель-Авів і Єрусалим, оскільки нею кортеж президента прямуватиме з аеропорту імені Бен-Гуріона в найпрестижніший єрусалимський готель "Кінг Давід". У районі готелю на весь час перебування Буша буде перекрито автомобільний рух, а часом – і пішохідний. Муніципалітет Єрусалиму та дорожня поліція ввели обмеження на роботу шкіл у районах, де планує з"явитися президент США, крім того, вздовж його маршрутів буде заборонена парковка автомобілів.

Не менші запобіжні засоби вжито й у Рамалласі, який Буш відвідає в четвер. Центр міста буде закритий для транспорту, жителям заборонять з"являтися на дахах власних будинків, а підступи до резиденції голови Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса контролюватимуть снайпери.

Біля президентського палацу "Аль-Муката" був зламаний весь асфальт у пошуках можливих підкопів або мін, підготовлено два посадочні майданчики для президентського вертольота, навколо яких вводиться 300-метровий кордон безпеки. При цьому спецслужби відзначають, що конкретних попереджень про підготовку терактів проти господаря Білого дому не надходило.

Після урочистої зустрічі в аеропорту Буш відправиться до президента Ізраїлю Шимона Переса, а потім проведе переговори з прем"єр-міністром Ехудом Ольмертом. Під час цієї бесіди глава МЗС Ципі Лівні та міністр оборони Ехуд Барак проінформують президента США про хід палестино-ізраїльських переговорів, ситуацію у сфері безпеки в регіоні. Вони також подадуть йому ізраїльські розвіддані про ядерну програму Ірану, які, як повідомляють дипломатичні джерела, покликані переконати Буша в наявності у Тегерана військових ядерних амбіцій.

У четвер президент проведе переговори з Аббасом, а ввечері повернеться до Єрусалиму, де на його честь буде влаштована вечеря. На п"ятницю запланована поїздка Буша на озеро Кіннерет у містечко Капернаум, де, за переказами, Ісус Христос назвав своїх апостолів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Буш прибув до Ізраїлю з метою мирного врегулювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути