вівторок, 11 листопада 2008 08:50

Буш показав Обамі раніше невідомі закутки Білого дому (ФОТО)

Обраний президент США Барак Обама з дружиною Мішель залишили Білий дім, пробувши в ньому в понеділок, 10 листопада, близько півтори години.

Під час цього візиту Обама вперше побував в Овальному кабінеті, в якому він, за даними телекомпаній Фокс та Сі-ен-ен, ніколи раніше не був, хоча відвідував Білий дім вісім разів.

На відміну від прибуття Обами з дружиною в Білий дім, яке транслювалося всіма телекомпаніями в прямому ефірі, їхній від"їзд з Білого дому американські телекомпанії не показували до того моменту, поки лімузин Обами не з"явився в аеропорту імені Рональда Рейгана у Вашингтоні. Звідси Обама з дружиною найближчим часом вилетять спеціальним чартерним рейсом в Чикаго.

Ані Буш, ані Обама з жодними заявами для преси не виступали ні перед початком зустрічі, ні після її закінчення.

Американські телеканали вже назвали цю зустріч "історичною".

Телевізійні кадри зустрічі в Білому домі президентів США, старого та нового, свідчили, що обидва лідери виглядають розслабленими і доброзичливими. Політичні спостерігачі відзначають, що обидві сторони прагнуть провести перехідний період від однієї адміністрації до іншої в якомога гладшому ключі.

Телекомпанія Сі-ен-ен нагадала, що резиденція президента США - Білий дім - була побудована в 1800 році чорними рабами.

Багато американських ЗМІ відзначають, що як перше афроамериканське подружжя в Білому домі Барак і Мішель Обама, стануть живим втіленням прогресу у вирішенні расових проблем в США. Все, що вони робитимуть найближчим часом, який одяг будуть носити, в яку школу ходитимуть їхні діти Малія (10 років) та Саша (7 років), навіть якого щеня вони заведуть, стане предметом уваги громадськості. Щоправда, Обама вже заявив, що у його дітей алергічна реакція на тварин.

Вашингтонський місцевий телеканал Ньюс Ченнел-8 повідомив, що слід чекати появи в будинку на Пенсільванія-авеню баскетбольного майданчика - адже обраний президент США використовує кожну вільну хвилину, щоб покидати м"яч в корзину.

Дочки Обами стануть найменшими мешканками Білого дому за багато років. Вже говорять, що правила, які встановляться за Обами в Білому домі, стануть предметом розваги для вашингтонських знаменитостей і зарубіжних глав держав. Друзі сім"ї стверджують, що найчастішими гостями стануть подружки дочок Обами з Чикаго, які ночуватимуть в резиденції президента США зі своїми спальними мішками і надувними матрацами.

Подруга Мішель Обами повідомила журналістам, що після довгих виборчих кампаній у сім"ї Барака і Мішель Обами "нарешті з"явиться можливість разом обідати по суботах".

Барак Обама вступить на посаду президента США 20 січня 2009 року після інавгурації, яка відбудеться у Вашингтоні.

Офіційно Джордж і Лора Буш залишать Білий дім в день інавгурації нового президента США.

Раніше повідомлялося, що обраний президент США Барак Обама в понеділок, 10 листопада, прибув в Білий дім для того, щоб провести свою першу офіційну зустріч в новій якості з діючим керівником країни Джорджем Бушем.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Буш показав Обамі раніше невідомі закутки Білого дому (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути