понеділок, 10 листопада 2008 09:27

Обама підібрав собі жіночу заміну в Сенаті

Обама підібрав собі жіночу заміну в Сенаті
Новообраний американський президент Барак Обама знайшов людину, яка займе його місце в Сенаті, повідомляє CNN з посиланням на джерело в Демократичній партії, близьке до Обами. Майбутній президент хотів би бачити молодшим сенатором від штату Ілінойс Валері Джарет (ValerieJarrett).

Юрист з Чікаго Валері Джарет є одним з найближчих радників Обами. Під час передвиборної кампанії вона працювала в штабі демократичного кандидата, а після його перемоги на виборах четвертого листопада зайняла місце в команді, яка відповідає за процедуру передачі влади від Джорджа Буша до Барака Обами.

Сама Джарет на питання про її можливе призначення відповіла ухильно: "Я передаю це рішення до рук Барака Обами, в нього дуже умілі руки". Слова Джарет цитує газета TheWashingtonPost. Згідно із законом, остаточне рішення про те, хто замінить Обаму в Сенаті, прийматиме губернатор штату Ілінойс Рід Благоєвіч (RodBlagojevich).

Ім"я Джарет не так давно з"являлося в ЗМІ у зв"язку з невеликим скандалом, коли позапартійні наглядові організації викрили Барака Обаму в лобізмі. У 2007 році сенатор попросив Буша виділити 20 мільйонів доларів на девелоперський проект, одним з керівників якого був політичний прихильник Обами Елісон Девіс (AllisonDavis). Як повідомлялося в пресі, Джарет була пов"язана з цим проектом.

Зараз ви читаєте новину «Обама підібрав собі жіночу заміну в Сенаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути