понеділок, 01 вересня 2008 16:38

Британка виносила дитину в сальнику

Британським лікаркам удалося врятувати немовля, яке під час вагітності розвивалося поза маткою матері. Позаматкова вагітність була виявлена у 38-річної мешканки Плітмута Джейн Джонс під час чергового УЗІ.

При позаматковій вагітності плодове яйце розвивається поза порожниною матки. В даному випадку зародок імплантувався в стінку великого сальника – розташовані в черевній порожнині складки черева, що містять жирову тканину, судини і нерви. З перших місяців вагітності Джейн скаржилася на біль в животі, у зв"язку з чим їй проводилися регулярні ультразвукові дослідження. Під час одного з них лікарки виявили поряд з плодом порожню порожнину матки.

Після консультації з батьками лікарки вирішили довести вагітність до пізнішого терміну, щоб підвищити шанси дитини на виживання. Це було пов"язано з підвищеним ризиком для життя жінки: будь-який рух немовляти міг пошкодити плодові оболонки і внутрішні органи, привести до рясної внутрішньої кровотечі і перитоніту, повідомляє Лента.ру.

Рішення про витягання дитини було прийняте черезя півтора тижні, коли Джейн була госпіталізована із скаргами на болі, що посилилися. У операції, проведеній в середині травня в плітмутській лікарні Дерріфорд Хоспітал,  брали участь в цілому 36 фахівців: хірургів, акушерів-гінекологів, анестезіологів і неонатологів.

При проведенні складної і небезпечної операції лікаркам удалося уникнути серйозних ускладнень. Немовля – хлопчик, що важив при народженні трохи більше кілограма, провів в інкубаторі декілька місяців, проте зараз його стан не викликає побоювань. За словами лікарів, їм відомий лише один випадок успішного завершення позаматкової вагітності у Британії. Одиничні подібні випадки фіксувалися раніше в інших країнах, зокрема – в Австралії і в ПАР.
Зараз ви читаєте новину «Британка виносила дитину в сальнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути