четвер, 24 січня 2008 13:04

Бразилія надіслала Україні поштою 12 кг радіоактивної речовини

Державна митна служба затримала контрабанду 12 кг радіоактивної речовини в аеропорті "Київ" (Жуляни), що пересилалася поштою.

Про це повідомляла прес-служба Митниці.

Відповідно до повідомлення, під час перевірки міжнародного поштового експрес-відправлення в аеропорті, що надійшло одному з вітчизняних підприємств із Бразилії, було виявлено 3 поліетиленових пакети із гранульованою мінеральною речовиною коричнево-чорних кольорів.

Під час перевірки цього відправлення фахівцями Державної екологічної інспекції було встановлено, що його вміст має підвищений радіаційний показник до 1200 мкр/година.

Висновок Інституту ядерних досліджень також засвідчив, що у вищезгаданому відправленні перебував шлаки від металургійної переробки олов"яної руди, що відповідно до правил ядерної й радіаційної безпеки при перевезенні радіоактивних матеріалів є радіоактивною з низькою питомою активністю першої групи.

Митники зазначають, що у відправленні перебував пакет з екземплярами сертифікатів про нетоксичність і нерадіоактивність марганцевої руди.

За фактом контрабанди порушено кримінальну справу.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада має намір ввести кримінальну відповідальність за контрабанду радіоактивних матеріалів, виготовлення ядерного вибухового пристрою або якого-небудь пристрою, що розсіює радіоактивний матеріал або випромінює радіацію, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія надіслала Україні поштою 12 кг радіоактивної речовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути