середа, 13 січня 2010 09:09

Брата Берлусконі засудили до ув"язнення за махінації

Брата Берлусконі засудили до ув"язнення за махінації

Касаційний суд Італії у вівторок увечері підтвердив судове рішення щодо молодшого брата прем"єр-міністра Італії підприємця Паоло Берлусконі, який засуджений до чотирьох місяців в"язниці за фінансові махінації, повідомили місцеві ЗМІ.

Члени Касаційного суду відхилили клопотання адвокатів Паоло Берлусконі і підтвердили вирок, винесений Апеляційним судом Мілану в 2008 році. Рішення Касаційного суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

Раніше підприємець погодився з рішенням судової влади, що засудила його у даній справі до одного року дев"яти місяцям тюремного ув"язнення і виплати 49 мільйонів євро. Проте, брат італійського прем"єра не опиниться у в"язниці, оскільки скоєний ним злочин підпадає під раніше проведену в Італії амністію.

Слідство у цій справі було розпочате в 1999 році, коли розкрилися масштабні фінансові порушення в діяльності компанії Simec, що керувала роботами на найбільшому сміттєвому звалищі в Міланській провінції. Ця компанія раніше належала Сильвіо Берлусконі, а потім її мажоритарним акціонером став його молодший брат.

Слідчі встановили, що Паоло Берлусконі займався фальсифікацією фінансової звітності фірми на багато мільярдів італійських лір, ухиляючись таким чином від сплати податків. Йому також пред"являлося звинувачення в корупції.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Брата Берлусконі засудили до ув"язнення за махінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути