пʼятниця, 13 листопада 2009 13:06

Берлусконі злякався в"язниці та вимагає недоторканності

Берлусконі злякався в"язниці та вимагає недоторканності

У четвер прибічники італійського прем"єр-міністра Сільвіо Берлусконі запропонували розглянути вже другий суперечливий законопроект, що допоможе главі уряду уникнути кримінальної відповідальності, інформує Wall Street Journal.

Такі поспішні дії викликані надмірним цькуванням ЗМІ прем"єр-міністра останнім часом.

В середу було внесено конституційну поправку, яка вводить політичну недоторканість членів італійського парламенту, в тому числі і для прем"єр-міністра. Це захищатиме італійських посадовців від кримінальної відповідальності.

Запропонована поправка навряд чи пройде, оскільки треба набрати дві третини голосів як в сенаті, так і нижній палаті парламенту, де в опозиції достатньо голосів, щоб заблокувати цей законопроект.

Щоб прийняти цей закон необхідно більшість голосів обох палат.

Юристи партії Берлусконі "Народ свободи" говорять про те, що цей законопроект має активізувати дещо інертну законодавчу систему Італії.

Засудження в кримінальному порядку тут не вважається остаточним, поки подібне слухання не буде розглянуто в трьох судах: першої інстанції, апеляційному та Верховному судах. Подібні юридичні справи можуть тривати цілі десятиліття.

"Це означатиме, що два кримінальні процеси над Берлусконі, що повинні поновитися в цьому місяці, автоматично анулюються", - відповів один з адвокатів прем"єр-міністра Персільвіо Кіполотті.

У разі ухвалення, дія законопроекту не буде застосовуватися до таких порушень як рецидив та дитяча порнографія, що тягнуть за собою тюремне ув"язнення на термін більше 10 років. Критики називають цей проект спробою піддати сумніву судове законодавство Італії.

"Ми не можемо погодитися з реформою зробленою спеціально під особисті потреби Берлусконі", - зазначає один із урядових юристів.

Італійська національна асоціація юристів заявила, що цей законний акт матиме негативні наслідки на правову систему Італії в цілому.

Нагадаємо, що Сільвіо Берлусконі було звинувачено у корупції та ухиленні від сплати податків на двох судових процесах, які почалися ще до його обрання на третій термін у 2008 році.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі злякався в"язниці та вимагає недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути