понеділок, 05 березня 2007 10:52

Брат Ющенка об"єднає українських православних

Брат президента України народний депутат Петро Ющенко очолив громадську організацію "За помісну Україну".

"Ми закликаємо всіх, хто підтримує ідею помісності українського православ`я, створювати регіональні осередки організації "За помісну Україну", — заявив Петро Ющенко.

За словами Петра Ющенка, створена структура надаватиме будь-яку організаційну і консультаційну допомогу всім, хто бажає влитися в її ряди і розділяє ідею об`єднаного українського православ`я.

За словами прес-секретаря Українською православною церкви Московського патріархату Василя Анісімова, представники УПЦ московського патріархату на конференцію не потрапили.

"Нам сказали, що це закрите засідання. Нас ніхто не запрошував, не дивлячись на те, що ініціатори і учасники конференції ратують за єдину православну церкву. На мій погляд, створення організації "За помісну Україну" є всього лише черговою спробою Київського патріархату зближуватися з владою і здійснювати таким чином тиск на УПЦ (МП)", — вважає Анісімов.

Раніше президент України Віктор Ющенко виступив з ініціативою подолання розколу українського православ`я і створення Української Помісної православної церкви. Віктор Ющенко запропонував створити робочу групу у вигляді міжцерковної комісії, в яку б увійшли по 3 єпископи і по 2 священики з боку УПЦ КП і УПЦ (МП) для дозволу наболілих питань, проте з боку УПЦ (МП) ініціатива президента не знайшла підтримки, повідомляє Обком.

Зараз ви читаєте новину «Брат Ющенка об"єднає українських православних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути