Ексклюзиви
неділя, 23 травня 2010 14:47

Борги населення за комунальні послуги – 13 млрд грн

Борги населення за комунальні послуги – 13 млрд грн

Населення погано платить за комунальні послуги через незадоволеність наданими послугами. Борги населення на сьогодні складають 13 млрд грн. Борги теплокомуненерго за газ перевищують 6 млн грн.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер руху "Комунальний фронт" Віталій Яковенко.

"Проблема у тому, що у кожному місті послуги надає лише одна компанія-монополіст. Ми не можемо відмовитися від їхніх послуг, мусимо терпіти відсутність гарячої води. Навіть у таких великих містах як Кіровоград і Нікополь гарячої води не було 10 років, а холодна вмикається по годинах. Тому треба дозволити приватним підприємцям надавати комунальні послуги на рівні з державою", - сказав експерт.

Яковенко навів приклад країн Варшавського договору, які пройшли шлях демонополізації комунального господарства. Вони підписали Європейську енергетичну хартію. Нею передбачено право вибору постачальників послуг, сплата лише за надані послуги.

"На один кілометр тепломагістралей відбувається по 9 аварій щорічно. Минулу зиму ми пережили відносно спокійно, бо великий шар снігу не дав землі промерзнути до труб, і вони не лопнули. Але у місті Родненьке Донецької області все-таки трапилася аварія подібна алчевській. Більше 200 багатоповерхівок були відключені від теплопостачання, гарячого і холодного водопостачання. Саме тому мери 70-ти міст усупереч закону Міністерства ЖКХ дозволили встановлювати автономне опалення", - розповів лідер руху.

За його інформацією, в Ужгороді за 3 роки на автономне опалення перейшли 85% мешканців, 75% навчальних і 100% медичних закладів. У 2007 році люди платили за обігрів 1 кв. м. тепла 7 грн, то зараз вони платять менше 1 гривні.

Зараз ви читаєте новину «Борги населення за комунальні послуги – 13 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути