Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2010 20:03

На Харківщині від електрики відключають військові об"єкти

На Харківщині від електрики відключають військові об"єкти

У Харківській області почалося відключення військових частин та установ від електропостачання.

Як повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України, це відбувається через неритмічне або несвоєчасне погашення заборгованості з боку Міноборони за використання комунальних послуг.

Зокрема, йдеться у повідомленні, на деяких військових об"єктах у Харківській області "за останні кілька років не було жодного місяця, аби не відключали світло чи воду".

Сьогодні "в ультимативній формі" керівники електропостачальних установ зажадали "погасити заборгованість до 19-20 травня 2010 року".

Якщо цього не буде зроблено, повідомляє медіа-центр, "вони обіцяють відключити всі військові об"єкти, незважаючи на специфіку їхнього державного призначення".

За даними медіа-центру, станом на 18 травня у Харківському і Чугуївському гарнізонах без світла залишилися 9 військових містечок, де проходять службу та працюють понад 5 тисяч осіб.

За даними квартирно-експлуатаційного відділу Харкова, загальна заборгованість об"єктів Міноборони перед комунальними службами області становить 27 млн 290 тис грн (теплоенергія – 14,8 млн грн, водопостачання – 930 тис грн, каналізація – 960 тис грн, електроенергія – 2,9 млн грн, газопостачання – 7,7 млн грн).

Медіа-центр нагадує, що минулого літа лише завдяки втручанню журналістів не було відключено від електромереж найбільший за окремими показниками у Європі військовий арсенал у Балаклії, дві частини протиповітряної оборони Повітряного командування "Центр", які цілодобово несуть бойове чергування з охорони повітряних просторів України та інші об"єкти.

Нещодавно завдяки рішенню суду попереджено відключення від електроенергії одного з найбільших арсеналів Збройних сил України, що розташований в Делятині, військовий аеродром, на якому базується 114 бригада тактичної авіації, та база зберігання ракетного пального в Ценжеві.

УНІАН, NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині від електрики відключають військові об"єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути