Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2010 13:16

Через борги за компослуги ЖЕКи відбиратимуть автомобілі

Через борги за компослуги ЖЕКи відбиратимуть автомобілі

Столичні ЖЕКи взялися оформлювати позови проти столичних мешканців, які заборгували по 8-40 тисяч гривень за компослуги.

Юристи ЖЕКів переконані, що виграють їх у 90% випадків, пише "Сегодня".

У неплатників, які не хочуть повертати борг навіть після суду, арештовують майно. Квартири не відбирають, бо за законом цього робити не можна, а от машин за комунальні борги пішли вже десятки.

За словами юриста КП "Житлорембудсервіс" Наталі Климчук, яка обслуговує будинок на Троєщині, вона оформила з початку квітня 109 позовів проти мешканців-неплатників, зараз готує ще близько 100.

За рішенням суду заарештувати довелося три авто.

"Коли інспектор ДАІ, одержавши інструкцію, зупиняє і каже, що ваше авто арештовано, і пробуде на стоянці, поки не буде сплачений борг, це діє, як холодний душ. Оплачують миттєво", - запевнила Климчук.

У Святошино вибивають борги погрозами відключити каналізацію.

"У нас винні по 2-5 тисяч гривень, подаємо в суди, відключаємо світло. В основному вдається вибити (гроші). А особливо злісних лякаємо, що відключимо каналізацію. Діє", - сказав майстер ЖЕКу N 806.

Тим часом, за словами Климчук, є мешканці, які не сплачують за компослуги роками: "На Троєщині в двушці живе пенсіонер, борг якого - 40 тисяч гривень і тягнеться ще з 90-х років! У нього 9 синів, серед яких заможні люди. Але коли йому виконавча служба пред"явила позов, він обурився. А коли відключили світло, став скаржитися в РДА, подав зустрічний позов, на час суду світло підключили".

За даними Головного інформаційно-обчислювального центру, найбільше боржників у Святошинському і Деснянському районах, а найменше - у Печерському, Голосіївському і Шевченківському.

Однак, юристи переконані, що насильно забирати майно громадян за борги ніхто не має права, тому варто не боятися відстоювати свої права, подаючи зустрічні позови і довідки про відсутність доходів.

Якщо на вашому підприємстві затримують зарплату або не виплачують протягом декількох місяців, і ви не можете вчасно оплачувати компослуги, варто зібрати довідки про доходи і подати на ім"я начальника заяву, у якій попросити про відстрочку оплати ЖКП. Це ж саме можуть зробити тимчасово безробітні, щоб отримати можливість заплатити за надані послуги згодом.

Зараз ви читаєте новину «Через борги за компослуги ЖЕКи відбиратимуть автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути