Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2010 18:08

Українські лікарні заборгували за комуналку сотні тисяч гривень

Українські лікарні заборгували за комуналку сотні тисяч гривень

Поточна заборгованість Київської міської клінічної лікарні N2 - 1 мільйон 180 тисяч гривень. Про це на прес-конференції заявив головний лікар закладу Анатолій Воронін.

"В основному борги стосуються оплати комунальних послуг. За 3 останніх місяці маємо 10 позовів у господарчий суд від комунальних компаній. Якщо рішенням суду будуть перекриті усі рахунки лікарні, то це позначиться на хворих. Гроші на медикаменти,харчування, а також зарплату лікарям перенаправлятимуть на сплату комунальних послуг", - сказав лікар.

Він зазначив, що така ситуація склалася через те, що на цей рік ще не прийнятий бюджет. Лікарні використовують тимчасовий кошторис.

"Інші лікарні міста і країни, як правило, в однаковому стані. Їх поточні борги сьогодні можуть сягати від кілька десятків тисяч до кілька сотень. З енергопостачальними компаніями доводиться вести перемовини, щоб відтермінували час сплати. Судові позови їм необхідні для того, щоб звітувати, чого вони не сплатили податки у повному обсязі", - сказав замісник голови Управління охорони здоров"я Києва Володимир Загородній.

Він пояснив, що обсяг видатків на лікарні такий самий, як у відповідно січні, лютому, березні і квітні минулого року. "Тільки ціна цим грошам у минулому році була зовсім інша, ніж у цьому. Рівень фінансування, звісно, незадовільний", - наголосив Загородній.

Зараз ви читаєте новину «Українські лікарні заборгували за комуналку сотні тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути